Långväga gäster i Vänercupen

Hela laget samlat hos Jonas och Rickard på Vänersborgsklubban med ledaren Vladimir Shestakov längst fram   Foto: Roman Mitrofanov

När IFK Vänersborg i helgen arrangerar Vänercupen för P18 kan publiken se fram mot flera härliga matcher. Startfältet i årets Vänercup är starkare än någonsin tidigare. Ett av lagen som kommer till start är ryska SKA Neftyanik. Ett lag som 2016 vann miniworld cup i Bollnäs efter att imponerat stort och vunnit samtliga sex matcher utan ett mål insläppt.  Nu har chabarovsklubben varit  i Vänersborg sedan i onsdags och bland annat hunnit med två träningspass i Arena Vänersborg. Huvudtränaren och tidigare stormålvakten Vladimir Shestakov är nöjd med förberedelserna och ser fram mot helgens Vänercup.

-Det är en av flera turneringar vi deltar i. Det är ett jättebra sätt för oss att få byta miljö mot att spela bara i Ryssland. Spelarna får en mycket nyttig erfarenhet, och ger dem bra självförtroende, säger Vladimir Shestakov som är mycket nöjd med sina första dagar i Vänersborg. -Grabbarna och vi ledare trivs jättebra. Vi bor på Quality och det är hög klass på boendet. Sedan har vi fått träna i den fina arenan med bra förutsättningar och riktigt bra is. Dessutom är personalen på både hotellet och i Arenan jättebra, så vi trivs verkligen, fortsätter Vladimir. På fredagseftermiddagen var  det ryska laget på besök hos Vänersborgsklubban, en mångårig omtyckt samarbetspartner till IFK Vänersborg. SKA Neftyanik spelar sin första match mot Villa/Lidköping med start 10.15 på lördagen och avslutar sitt gruppspel mot IK Sirius 21.30. 

På måndagmorgon efter frukost lämnar det ryska laget sedan  Vänersborg för att efter frukost bege sig till Stockholm där de  under några timmar stannar till på sigtseeing, där bland annat Gamla stan är en av programpunkterna. Efter det åker de sedan vidare  till Västerås där de kommer träna på tisdagen, spela träningsmatch mot Tillberga på onsdagen, träna på torsdagen, innan det är dags för cupspel igen för Neftyanik nästa veckoslut. 

 Vi önskar våra ryska vänner stort lycka till under sin sverigevistelse och vill samtidigt även tacka Roman Mitrofanov,svensktalande lagledare för hjälp med översättningen vid intervjun.

 Text: Niklas Thonander