Läget i laget

IFK Vänersborg – Edsbyns IF, fredag 24/10 kl. 19.00, Arena Vänersborg

pk8092

I förra årets möte i Arena Vänersborg vann IFK mot Edsbyn med 5-2. Foto: Patrik Karlsson

Under torsdagskvällen hade laget sin sista träning inför elitseriepremiären och tränare Stefan Karlsson har en bra känsla.
– Vi hade en bra träning. Det är klart att det märks på killarna att det är premiär, men det sitter i bakhuvudet vad vi ska göra. Det känns jättebra.

Stefan Karlsson

Truppen är dock inte helt intakt inför fredagens match mot Edsbyn. Emil Viklund som fick en huvudskada i semifinalen i World cup, är fortfarande inte klar för spel.
– Han är inte riktigt kurant, så vi låter honom vila, vi tar inga risker, säger Stefan.

Petter snart tillbaka? 

På skadelistan finns ju som bekant också Petter Andersson som haft problem en längre tid tillbaka. Men för Petter ser det nu något ljusare ut än tidigare.
– Petter känns som att han bara blir bättre och bättre. Han är med och tränar på is nu och vi hoppas att han kommer att komma tillbaka under säsongen, meddelar Stefan hoppfullt.

Truppen mot Edsbyn kommer därför se ut som den gjort de senaste matcherna, där Olle Sundin kliver in på Viklunds ytterhalv.
– Olle gjorde det jättebra i World cup på den positionen så det känner jag mig trygg i. Han är van vid att spela där och är en klok spelare, säger Stefan.

För motståndet står alltså Edsbyns IF och Karlsson tror på en jämn och bra match.
– Det är två lag som på förhand är ganska likvärdiga. Vi siktar på slutspel bägge två och är kapabla att ta oss högre upp än i fjol. Vi har bra resultat mot Edsbyn senaste matcherna, men varje säsong är en ny säsong.

Gå in med hjärta och huvud

IFK:s framgångar i World cup har också skapat stora förväntningar på laget. Men Stefan menar att det är något positivt.
– Förväntningarna ihop med det självförtroendet som vi fick, det ska vi kunna hantera. Vi har ju stärkts som individer av detta, men nu går vi in i något helt annat. Ingenting kommer gratis, så det är viktigt att vi går in med både hjärta och huvud nu.

Vad tror herr Karlsson om utfallet då?

– Vi siktar på att vinna, det finns inget annat!

Och visst känns det som att det bubblar av bandylängtan nu i Vänersborg! Stort intresse för IFK i media, på kafferasten och på stan – vi räknar med mycket folk i Arenan på fredag kväll.

– Ja, vi hoppas på att ”12:e spelaren” blir högljudda och stöttar oss bra från läktaren, avslutar Stefan.

#allatillarenan

Missa inte Club IFK i Arnes Bar efter matchen! Då blir det musik och eftersnack med intervjuer av spelare och ledare.