Läget i laget inför helgen

Nu är det dags för Vänercupen i Arena Vänersborg! Cupen arrangeras för andra året och är ett samarbete mellan IFK Vänersborg och Villa Lidköping BK.


Trots att det bara är två veckor in i september, så har bandyspelarna redan hunnit med att träna på is sedan början av augusti och spela tränings- och cupmatcher. Vi andra har knappt hunnit stoppa undan bikinin/badbyxorna. I och med detta är vi lite nyfikna på vilken form våra A-lagskillar är i så här långt in på försäsongen. Tränare Jonas Berner har betryggande nog en bra känsla.
– Jag tycker att vi har förberett oss på bästa sätt, och känslan är bra. Killarna är vältränade fysiskt och de har varit väldigt fokuserade på att bli bättre i år igen.

Föreningen har i år satsat mycket på att ge laget optimala förutsättningar. De har expertishjälp inom olika områden när det gäller träning, så i år är det fler personer runtomkring truppen.
– Vi har fört in en större medvetenhet kring träning, och varför just den specifika träningen gör mig till en bättre bandyspelare. Vi har väldigt bra fokus när vi tränar och resultatmässigt når vi högre i de fysiska testerna i år, säger Jonas och fortsätter:
– Rent bandymässigt har vi utvecklat det vi gjorde i fjol, vi har utvecklat vårt eget spel och det tar mycket tid. Det måste man nöta träning på träning och det är skillnaden mot förra säsongen.

Helgens cup kommer ge en chans för spelarna att verkligen visa att de vill starta i elitseriepremiären den 28 oktober.
– Vänercupen blir ett bra tillfälle att gå runt på hela truppen. För oss ger det möjligheter att testa lite olika saker. Framförallt så vill vi flytta fram positionerna som lag. Vi kommer möta Villa som är snäppet vassare än de lag vi har mött förut och det är viktigt att visa att vi även hänger med dem naturligtvis, säger Jonas Berner.

Från och med förra veckan har IFK Vänersborg en spalt i tidningen Vänersborgaren, där vi kommer skriva lite om vad som händer i föreningen. Det kan handla om allt från personer och lag till aktiviteter. Denna intervju med Berner var ifrån onsdagens tidning.

Inför helgen
Ikväll ställs alltså IFK Vänersborg mot GAIS i första matchen och laget är näst intill intakt.
– Martin Röing blev pappa igår och kommer inte att spela idag, säger tränare Marcus Bergwall.
Alexander Zitouni är fortfarande borta på grund av skada, men annars är truppen intakt. Richard Wallin Kamperin som varit borta en tid kommer att testa spela idag.
– Det har varit lite småkrassligt i veckan, men alla var friska och tränade igår, säger Bergwall och fortsätter;
–Jag hoppas att vi kommer äga och kontrollera bollen idag mot GAIS. De har några moment som vi måste se upp med, däribland Muhrén.

Till helgens program

Foto: Patrik Karlsson