Kvartsfinalserien över för IFK

Åtta trista minuter i första halvlek avgjorde den fjärde matchen mellan IFK Vänersborg och Hammarby IF på lördagen. Då gick Bajen från underläge

1-3 till ledning 5-3.

Hammarby kom till Vänersborg med en 2-1 ledning i kvartsfinalserien, och IFK var taggade före match till att utjämna.

Redan i den sjätte matchminuten ändrades förutsättningarna för resten av matchen. Henrik Eriksson åkte där på ett rött kort för en bentackling, och IFK fick klara sig med en man mindre resten av matchen:

– Vi kände att det ska inte hindra oss utan vi kämpade på, säger Carl Malm.

Tre minuter senare satt 1-0 till IFK efter att Robin Lundqvist åkt upp fint och serverade Mikko Lukkarila bollen, och han gjorde inget misstag.

I den elfte matchminuten kvitterade Hammarby, men tre minuter senare avlossade Emil Viklund en kanon på en hörna, och IFK var åter igen i ledning.

Jocke Hedqvist utökade ledningen till 3-1 när han satte en straff, och allt klaffade för IFK nu.

Hammarby reducerade i den 25:e minuten för att kvittera två minuter senare. Detta mål blev väldigt omdiskuterat när HIF:aren slog in den på tennis i ansiktshöjd. IFK och hela publiken ville ha det till hög klubba men inte domaren.

Efter det gjorde Hammarby ytterligare två snabba mål och resultatet 3-5 stod fram till paus:

– Att vi spelar med en man mindre påverkar mycket, men ändå känner vi att det här ska vi ta, när vi pratade i pausen, säger Malm.

IFK börjar optimistiskt i andra men tappar några enkla mål i början på den halvleken. Där avgörs matchen definitivt och Hammarby kan vinna till slut med 11-4.

När matchen är slut är det många besvikna ledare och spelare som lämnar plan. Det var inte så här säsongen skulle sluta:

– Jag tycker denna kvartsfinalserie har grinat oss lite i ansiktet, och detta laget har en potential för att spela semi. Det känns väldigt tomt och deppigt nu, avslutar Malm.

Spelare,ledare och föreningen vill tacka vår fantastiska publik för ett underbart stöd under säsongen. Vi kommer tillbaka…stolthet,passion,gemenskap!!!!!!!