Kvartsfinal för J-20

-

IFK Vänersborgs J-20 lag slutade på sjätte plats i juniorelitserien och nu väntar kvartsfinal mot Nässjö med start på onsdag i Arena Vänersborg. Ett IFK som stod för en fenomenal prestation förra säsongen med att gå hela vägen till SM-final där det blev förlust mot Vetlanda.

-Det skall bli roligt med slutspel nu. Vi har en skön känsla i laget och spelet har sett allt bättre ut så vi tror på bra chans, säger Gustav Jansson. Gustav, som har Boltic/Göta som moderklubb flyttade till Vänersborg för fyra år sedan för att gå på bandygymnasiet. Ingenting han ångrat då han stortrivs såväl i IFK som staden.

-Det har varit otroligt utvecklande för min del att få komma till bandygymnasiet och till IFK. Jag trivs jättebra även socialt då jag har fått många goda vänner.                                                                                                                                                                                                                            -Förra årets slutspel var en häftig upplevelse och vi har även en mycket bra känsla i laget inför årets kvartsfinal och vi tror själva att vi kommer gå långt. Vi avslutade serien med stor seger mot TB/Västerås och gjorde en riktigt bra match även spelmässigt.

Nässjö slutade på tredje plats i serien och är bra. Det kommer bli tuffa spännande möten mellan de båda lagen där IFK söker revansch efter två förluster mot Smålänningarna efter mycket jämna bataljer i årets juniorelitserie.

-Nässjö är ett lurigt lag. De spelar lågt och är bra på att ställa om. Viktigt för vår del att vi inte tappar boll på mitten så de får kontra på oss. Vi har förlorat lite för många jämna matcher med uddamålet detta år, men vi är betydligt bättre nu inför slutspelet. Vi är optimistiska och tror på väldigt bra chans, säger en entusiastisk Gustav.

Första kvartsfinalen spelas i Arena Vänersborg på onsdag och returen på lördag i Stinsen Arena och det gäller så kallad UEFA-modell vilket innebär att man räknar ihop båda matchernas resultat. Viktigt för IFK att få med sig ett bra resultat inför den tuffa borta fighten.

Vi från föreningen önskar  Gustav och övriga i IFK Vänersborgs P-20 lag stort lycka till och hoppas mycket publik tar sig till Arenan och hejar fram laget mot nya framgångar.

 

Text: Niklas Thonander