Kvartsfinal 3, Sandviken – IFK

pk3714

Alexander ”Zito” Zitouni, alltid lika glad


Ny kvartsfinal för IFK imorgon tisdag och nu är det vinna eller försvinna som gäller. Sandviken har ledningen med 2–0 i matchserien och kan alltså avgöra imorgon.

-Så länge vi har en teoretisk chans så kommer vi att ge allt, säger IFK:s defensive mittfältare Alexander Zitouni.

Förlusten senast sved ganska mycket för IFK och det var många upprörda känslor efter matchen och där framförallt domarinsatsen var i fokus.

-Jag var inte så förbannad utan mest besviken att vi inte vann. Vi spelade bra, vi skapade chanser och vi hade kunnat stänga igen butiken mycket tidigare. Det är klart att det svider lite extra när man förlorar tajta matcher, menar Zitouni.

Båda kvartsfinalerna har ju varit jämna men ändå haft Sandviken som segare, så frågan är vad som har varit skillnaden hittills.

-Rent lagmässigt kan vi jämföra oss med dem, men det är klart att de har mer erfarenhet och några ledande spelare de kan luta sig emot, analyserar Zito.

IFK tränade på måndagseftermiddagen och Alexander hälsade att alla killarna var med på träningen och såg pigga ut.

Upplägget inför morgondagens match är detsamma som i fredags och det vill säga att IFK har Västerås som uppladdnings- och övernattningsort.

Alexander Zitouni som alltid är glad och positivt och det är inget undantag inför den viktiga matchen imorgon.

-Nu är det kniven mot strupen. Imorgon har man chans att bli hjälte så det är nog dags att jag plockar fram skottklubban, säger han med ett stort skratt.  

 -Nej, men kan vi göra en identisk insats som i söndags och också ha lite flyt då vinner vi imorgon. Men vi måste våga att vinna. Det räcker inte bara att vi vill vinna för det vill alla.

-Vi måste våga att vinna, upprepar Alexander Zitouni en gång till.

Text: Svante Johansson