Kvartsfinal 2 – Västerås kommer till Arenan

-

Imorgon spelas andra kvartsfinalen och då kommer Västerås på besök till Arena Vänersborg. VSK vann ju första matchen och nu har alltså IFK chansen att kvittera till 1-1 i sin hemmaborg.

-Känslan är bra idag och vi har en hygglig känsla med oss trots att vi förlorade den första matchen, säger assisterande tränaren Peter Andersson. Jag tyckte vi gjorde en bra match i långa stycken, men tyvärr var det några skönhetsfläckar som ställde till det för oss igår.

Med skönhetsfläckar syftar Peter på de knappa nio minuter i första halvleken då Västerås gjorde fyra raka mål och vände matchen från 1-2 till 5-2.

-Vi tappade vårt spel och hade inte tillräcklig organisation i vårt försvarsspel, och då blev det mest akututryckningar från vår sida. Men Västerås var bra också, det ska vi inte glömma.  

IFK hade ju flera spelare borta på grund av sjukdom senast och frågan är såklart hur läget är med dessa killar idag.

-Alla har varit på is idag, så det känns bra. Men att de ska vara klara för match imorgon känns fortfarande lite tveksamt.

Vad har ni mer att ta till för att besegra Västerås imorgon?

-Vi ska skruva på några detaljer i vårt spel, och sedan ska vi inte glömma att vi faktiskt har besegrat Västerås hemma i serien två år på raken, och det är viktigt att ha med sig till start imorgon, säger Peter Andersson som avslutning.   

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson