Kvartsfinal 2, IFK – Sandviken

pk7428

Simon Blomqvist längst till vänster på bilden har bra koll Daniel Mossberg, en av Sandvikens många stjärnor.. Foto Patrik Karlsson


Imorgon söndag är det dags för första hemmamatchen i kvartsfinalserien mellan IFK och Sandviken. IFK som gjorde en riktigt bra första kvartsfinal trots att man förlorade, hoppas nu på ett stort stöd på läktaren när SAIK kommer till Arenan.

-Det gör vi absolut. Vi hoppas verkligen publiken sluter upp när det är fritt inträde, säger IFK:s libero Simon Blomqvist. Vi gjorde det så bra i fredags så jag tror stenhårt på vinst imorgon.

Laget kom hem till Vänersborg på lördag eftermiddag efter att ha övernattat i Västerås.

-Vi fick lite sovmorgon idag och nu har vi varit ute på isen och rört på oss. Det känns bra och det är jätteskönt att få möta dem igen, tycker Simon, som också tycker att fredagsmatchen var en av årets bästa matcher.

-Vi spelade ut dem långa stunder, men tyvärr så fick vi inte utdelning på våra chanser.

Det fick däremot Sandviken och de har ju Christoffer Edlund som gjorde fyra av lagets sex mål i fredags.

-Han är lite av tungan på vågen. Får han minsta läge så nyper han till, men det ska vi sätta stopp för imorgon.

Simon berättade också att Joakim Hedqvist var med på dagens träning, men om han spelar imorgon avgörs inte förrän vid matchstart,

-Det ska bli väldigt roligt imorgon. Vi gillar läget och vi har allt att vinna. Det är ju dessa matcher man har tränat för i nio månader, säger Simon, innan han åker hemåt för att vila lite.

-Nu ska jag hem och samla energi och ta hand om kroppen. Det behövs för det ska bli en lång matchserie mot Sandviken, lovar Simon Blomqvist.

Text: Svante Johansson

pk8103

Stort stöd på läktaren är vad Simon Blomqvist och hans lagkamrater hoppas på imorgon. Foto: Patrik Karlsson