Krönika: Häftigaste match någonsin

Foto: Mikael Larsson

IFK Vänersborg har spelat till sig ett läge som klubben aldrig tidigare i historien haft – en möjlighet att säkra en semifinalplats i en avgörande match på hemmaplan. IFK har ju bara gått till semifinal en gång tidigare, en semifinal som då säkrades i just fjärde matchen mot Boltic men på bortaplan.

Morgondagens match kan därför vara den häftigaste i föreningens 111:åriga historia. Läktarna kommer vara välfyllda med galna vänersborgare som kommer göra allt i sin makt för att heja fram sina hjältar och idoler till en ny seger mot Västerås.

Omfamna situationen, IFK. Älska läget. Våga vinna. Det finns inget att förlora – misslyckas ni får ni en ny chans. Arena Vänersborg kommer vara fylld med tusentals vänersborgare som står bakom er i vått och torrt och inte vill något hellre än att glädjas med er.

Imorgon gör vi säsongens bästa match. Tillsammans.

– – –

Västerås känner givetvis vinden i seglen, men IFK Vänersborg har slagit dem två gånger den här veckan – då kan vi göra det en gång till.  Ingen kommer till Arena Vänersborg och får en enkel resa under matchens 90 minuter. Det kan nog alla lag som varit på besök här nere vittna om.

IFK-publiken är och har alltid varit engagerad, högljudd och kunnig och en pina i arslet på alla motståndare som kommer hit.

Ni är den 12:e spelaren. 

Helt nya förutsättningar inför morgondagens match, med andra ord.

Det är fortfarande IFK Vänersborg som har matchboll i den här matchserien. Och imorgon smashar de in den.

Kom dit 18.45 söndag kväll och stötta laget – en häftigare och mer betydelsefull hemmamatch har ni aldrig sett IFK Vänersborg spela.