Kort summering från vårt årsmöte.

När IFK Vänersborg höll sitt årsmöte på Quality Hotel hade ett 50-tal åhörare samlats.  Till mötesordförande valdes Stig Bertilsson som idag är Svenska Bandyförbundets ordförande, men som ju  också är mycket känd för alla blåvita för sitt stora och mångåriga engagemang i IFK Vänersborg där han bland annat var ordförande under ett flertal år.

Stig inledde  årsmötet med att kort förklara varför bandyfinalen är flyttad tillbaka till Studenternas i Uppsala efter flera år i Stockholm och att huvudskälet till det helt enkelt är att det är de flesta intressenters önskemål.

IFK:s nye huvudtränare Ari Holopainen var på plats på årsmötet och tog tillfället i akt att beskriva lite om A-truppen och uppladdningen inför årets elitseriesäsong. Något som uppskattades av de som samlats på årsmötet.

Camilla Hansson lämnar huvudstyrelsen och jobbet som kommunikationsansvarig i föreningen där hon gjort en stor insats för IFK under många år. Hon ersätts av Bengt Israelsson, mycket rutinerad och kunnig journalist som under flera decennier arbetat inom Sveriges Radio Väst, bland annat som sportchef under ett flertal år. Ett spännande nyval.

I övrigt är huvudstyrelsen densamma som förra året. Jan-Olof Olsson, valdes till ordförande på 1 år, Tommy Hjert, omval på 1 år. Lennart Käck, Rikard Oswaldsson och Morgan Henningsson, omval på 2 år. Leif Bengtsson och Johan Svensson, 1 år kvar på förra årets val.Bengt Israelsson, nyval på 1 år. Suppleant Rolf Andersson, omval på 1 år.

Slutligen när det gäller ekonomin i IFK Vänersborg så visade föreningen på  ett litet överskott från säsongen 16/17 på närmare 38000 kronor och har nu ett eget kapital på ca. 114.000  kronor, vilket visar att IFK Vänersborg har en ekonomi i balans.

Text: Niklas Thonander