Kommentarer efter World Cup

IFK Vänersborgs tränare Stefan Karlsson var inte ett dugg besviken efter finalförlusten i World cup. Han var bara nöjd och stolt över killarnas insats.

– Jag är bara stolt över det vi presterat i World cup denna helg. Det finns inga negativ tankar eller besvikelse trots att vi förlorade finalen, säger Stefan, och fortsätter.

– Jag tycker vi gör en jättebra första halvlek i finalen, men sen orkar vi inte stå emot. Tyvärr så tappar vi både Emil Viklund och Adam Herou Löf i semin på grund av skador, så vi har helt enkelt för lite avbytare i finalen för att orka hela matchen. Men det är inget jag vill skylla på, Västerås var bra, och framförallt efter paus, säger Stefan.

Stefan som inför turneringen sa att IFK har en del kvar att bevisa rent lagmässigt, och ville se betydligt bättre spel gentemot vad IFK presterade i Svenska cupen. De svaren fick han verkligen.

– Jag kan inte lyfta fram någon enskild spelare utan skall man lyckas under en lång turnering så är det en stabil laginsats som gäller, och det var det verkligen. Skall något nämnas så är det vårt försvarsspel över hela linjen, som bara blir bättre och bättre.

IFK största framgång hittills och två i Världen, hur känns det?

– Jättebra såklart, men det är inget vi kan leva på när Elitserien drar igång. Nu skall vi ta med oss de bästa bitarna från detta och det är klart att det ger ett härligt självförtroende och inspiration för alla runt laget.  Nu skall vi vara kloka och lyhörda och jobba vidare fram emot seriestarten, avslutar Stefan.

dsc9882

Henric Eriksson in action mot Västerås

Även veteranen Henric Eriksson var nöjd, trots lite besvikelse efter finalförlusten:

– Det är klart man var lite besviken direkt efter finalen, men nu med några timmars distans är vi väldigt nöjda med vår prestation, säger Henric och fortsätter.

– Framförallt så har vi slagit Dynamo Moskva två gånger och båda gånger var det rättvisa segrar. Det är stort, för jag vet att World cup är väldigt viktigt för de ryska lagen och något de verkligen satsar på. De är ju heltidsproffs och kom med flyg till Sandviken. Själv sitter jag i en minibuss på väg hem till Vänersborg och skall upp och jobba kl. 6 imorgon bitti, skrattar Henric.

Henric var med i SM-semifinalen mot Hammarby 2003, så han kan jämföra de båda prestationerna.

– Då hade vi ett riktigt bra lag och skulle vara med där uppe. Nu har vi också ett bra lag, men slår betydligt mer i underläge, och jag tror det var en stor överraskning för många att vi tog oss hela vägen till finalen. Vi har i alla fall fått ett bra kvitto att vi är på rätt väg, säger Henric som avslutning.