Komfortabel seger mot Sirius

 

IK Sirius – IFK Vänersborg 2-6 (1-1)

pk1500

Joakim "Kimmen" Johansson fick chansen att spela från start mot Sirius och gjorde en stabil insats, tillsammans med resten av laget. Foto Patrik Karlsson

3 minuter i början på andra halvlek, bäddade för två nya poäng för IFK Vänersborg.

Vädret var inte det bästa när IFK skrinnade ut på Studenternas i Uppsala på torsdagskvällen. Regn gjorde isen knottrig och det var svårspelat. Det hindrade inte Christoffer Fagerström att sätta 0-1 på hörna i den nionde minuten.

– Vi gick ut med inställningen att vi skulle så länge som möjligt försöka spela bollen, berättar Carl Malm.

Isen höll sig ganska bra i en kvart men sedan var det mycket lyrbollar som gällde. I den 26:e matchminuten kom kvitteringen och det stod sig halvleken ut.

– I halvtid sa vi att vi skulle åka ut och fortsätta köra för att skapa lägen. Vi visste att isen skulle bli sämre ju längre matchen led, så det var full fart från början, säger Malm.

Redan i den 49:e minuten gjorde Johan Koch 2-1 vilket följdes upp av Hedqvist när han satte säkert en straff i den 51:a minuten. En minut senare punkterade Mikko Lukkaraila matchen med att göra 4-1.

Drygt 20 minuter senare gjorde Christoffer Fagerström sitt andra mål till 1-5. Då kunde inte Hedqvist vara sämre utan även han bokfördes för två mål, när han satte en hörna till 1-6. Sirius fick ett tröstmål senare och skrev slutresultatet till 2-6.

Lagledaren Carl Malm var nöjd efteråt:

– Det var kul, säger han muntert. Det var viktiga poäng.

Att säga vem som var bäst i laget var svårt:

– Det är många som gör en bra match. Det är speciellt att spela utomhus och det är bra gjort att vinna när vi inte har någon vana av väder och vind som spelar in i spelet.

Om det är någon han måste välja, så blir det i försvaret:

– Försvaret är bra och det ger oss förutsättningar att skapa lägen framåt. Kamperin Wallin är alltid bra men även Röing är säker. ”Kimmen” hoppar in i försvaret och är duktig.

Nu blir det vila under torsdagen medan det blir lätt träning i Sandviken på fredag förmiddag. På fredagskvällen är motståndet Broberg/Söderhamn och då hoppas vi på två nya poäng. Även den matchen sänds på www.bandypuls.se.

Mer om matchen:

Text: Sven Wassén

Foto: Patrik Karlsson