KNAPP SEGER MOT TILLBERGA

pk6951

Jocke Hedqvist på väg fram för att lägga straff. Mot Tillberga satte han två stycken.

IFK Vänersborg vann den viktiga bortamatchen mot Tillberga med 4-3, men det var en seger som satt långt inne. Tillberga var i ledningen tre gånger innan IFK lyckades vända till seger med två snabba mål i slutet av matchen.

3-3 satte Jocke Hedqvist på straff, hans andra straffmål för kvällen, och 55 sekunder senare gjorde Christoffer Fagerström 4-3 efter ett genombrott. Tillberga saknade inte chanser att kvittera, men denna gången lyckades IFK hålla undan till seger och två poäng.

– Jag är glad för två poäng idag, men spelmässigt stämde det inte. Vi hade en period på en kvart i varje halvlek där vi gjorde det någorlunda bra, men för övrigt har vi en del att jobba med, sa IFK-tränaren Stefan Karlsson.

Redan i den tionde minuten tog Tillberga ledningen, och sedan var det bara för IFK att jaga.

– Vi hade några bra lägen i början som vi borde utnyttjat, och därmed satt vår prägel på matchen. Nu blev det inte så utan vi gav istället Tillberga chansen att få vara, menade Stefan.

Kvitteringen till 1-1 stod Nils Berner för, innan Tillberga återigen tog ledningen och hade 2-1 i paus. I den andra halvleken klev sedan Jocke Hedqvist fram som så många gånger förr och kvitterade både till 2-2 och 3-3. Båda målen var på straff, och han satte dem säkert högt upp i nättaket. Sedan avgjorde alltså Christoffer Fagerström matchen när han tog sig in i straffområdet och tryckte i bollen.

– Jag tycker ändå det är starkt av oss att komma igen och vinna matchen, det tyder ändå på någon styrka vi har, säger Stefan och fortsätter.

– Idag gör vi det för krångligt för oss, vi slarvar och alla är inte delaktiga. Vi har heller inte den riktiga farten som behövs. Men vi vet vad vi ska jobba med och det gör vi varje dag. Men som jag sa inför matchen, alla poäng är viktiga och idag har med oss två hem till Vänersborg, avslutade en lättad Stefan Karlsson.

pk3003

IFK-tränaren Stefan Karlsson

Text: Svante Johansson Foto: Patrik Karlsson