Knapp IFK-förlust mot Bollnäs

IFK Vänersborg segersvit på fem raka matcher tog tyvärr slut på lördagskvällen, då man förlorade borta mot Bollnäs. Hemmalaget vann med kappa 3-2 efter att man hade med sig en 3-0 ledning i paus, alla tre målen gjorda av Patrik Ni

IFK Vänersborg segersvit på fem raka matcher tog tyvärr slut på lördagskvällen, då man förlorade borta mot Bollnäs. Hemmalaget vann med kappa 3-2 efter att man hade med sig en 3-0 ledning i paus, alla tre målen gjorda av Patrik Nilsson, vem annars!

-Patrik Nilsson var den stora skillnaden idag, sa IFK:s assisterande tränare Peter Andersson. Han är en bra avslutare, bra skytt och stor och stark och det var han som spelade hem matchen för dem idag. För vår del känns det lite surt just nu att vi inte kom ikapp och kunde kvittera. Men vi får plocka med oss de bra bitarna, framförallt vår andra halvlek då vi gjorde det riktigt bra.

Bollnäs fick en smakstart med 1-0 redan efter sex minuter och tvåan kom innan en kvart var spelad. Det första var ett spelmål och det andra en hörna.

-Bollnäs var betydligt bättre än oss i inledningen. De hade högre fart och de fick härja ganska så fritt på plan, och de fick också utdelning på sina lägen, analyserade Peter Andersson.

Strax innan paus kom också 3-0, också detta på hörna. Detta mål var Patrik Nilsson 1000:e mål i elitserien, så man förstår att det är en målskytt av rang.

IFK fick alltså en tung pausvila med det tredje målet i baken strax innan halvtidssignalen, men ändock kom man ut med mycket positiv energi till den andra halvleken. Redan efter 49 sekunder reducerade Emil Viklund på hörna. Strax senare satte också Juho Liukkonen en hörna och IFK var nästan ikapp Bollnäs.

-Det var stor skillnad på oss efter pausen. Vi stod för farten och vi skapade lägen. Våra tidiga mål gav oss också extra energi och vi hade flera lägen att kvittera, bland annat en straffsituation där domaren nog borde ha blåst, tyckte Andersson.

Tyvärr så blev det inga fler IFK-mål och utan man fick inkassera sin första förlust sedan premiärmatchen mot Västerås.

-Som jag sa så får vi plocka med oss det bästa från matchen, och det är den andra halvleken. Jag tycker det är moraliskt starkt av oss att komma igen efter deras fina inledning och att vi inte vek ner oss. Vi får ta nya tag, och vi får en ny chans redan på onsdag, sa en inte alltför besviken Peter Andersson.

Ny chans på onsdag sa Peter, och då möter IFK nästa Hälsingelag då Broberg-Söderhamn kommer till Arenan. Välkomna då.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson