Knapp hemmasger mot Örebro med 4-3

.

 

Det blev fjärde raka hemmasegern för IFK Vänersborg när man besegrade Örebro SK med 4-3 efter 4-1 i paus. Knappa siffror för hemmalaget men skillnaden mellan lagen var betydligt större än siffrorna.

-Vi borde gjort dubbelt så många mål i första halvlek och då hade det varit klart, sa mittfältaren Adam Herou-Löf efter matchen.  Nu blev det ändå ganska så lugnt,  även om det blev lite oroligt på slutet.

Med oroligt på slutet menade Adam Örebros reducering i slutminuten, men längre än så kom aldrig nykomlingen.

IFK har besegrat de tre bottenlagen Rättvik, Tellus och nu också Örebro med minsta möjliga marginal på hemmaplan, hur kommer det sig att det blir så knappa siffror mot bottenlagen?

-Det blir ett annat spel mot dessa lag, förklarar Adam. De försvarar sig och det blir tillknäppt. Även vi säkrar upp bakåt och då blir det så här, men jag tycker vi gör en ganska bra match idag och det viktigaste är alltid två poäng.

Adam Herou Löf som så här långt har gjort en riktigt bra säsong, och har med sin erfarenhet klivit fram som en av IFK:s nyckelspelare.

-Jag tycker själv att det gått bra. Det handlar mycket om självförtroende, säger han försiktigt.

Det var också Adam som inledde målskyttet och det redan efter 74 sekunder. Emil Viklund spelade ut bollen på vänsterkanten och där kom Herou-Löf, och med ett perfekt tillslag gjorde han matchens första mål.

IFK hade mycket boll och många fina lägen i inledningen, men det dröjde ända till halvtimman spelad innan Markus Kumpuoja kunde styra in Ilja Grachevs inspel, och med det 2-0 till hemmalaget.

Örebro reducerade nästan på direkten genom Vilgot Sjölander som fint plockade ner ett lyft innan han rullade in bollen bakom Kimmo Kyllönen.

På denna reducering svarade IFK direkt med två snabba mål inom loppet av två minuter. Först vispade Niklas Holopainen in trean efter hörna. Och sedan fick Samuel Baatz göra sitt första elitseriemål.

Så långt såg det bra ut för hemmalaget och publiken trodde nog att IFK skulle rulla ifrån sina gäster efter pausen. Nu blev det inte alls så, utan den andra halvan blev betydligt svagare från hemmalagets sida. Man lyckades inte göra något ytterligare mål utan istället släppte man två bakåt.

Jakob Sjölander gjorde 4-2 efter en knapp kvart och sedan gjorde Vilgot Sjölander sitt andra mål, när han på övertid fastställde slutresultatet.

Två nya poäng för IFK som nu är uppe på åttonde plats i en haltande tabell. På onsdag möter man Sandviken borta och det blir en viktig match för striden om slutspelsplatserna.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno