Knapp förlust mot Västerås

Efter en stark upphämtning av IFK Vänersborg i andra halvlek såg det ut som att man i kväll var på väg att få med sig åtminstone 1 poäng hem från Västerås.

– Vi gör en jättebra andra halvlek och det är sånär att vi tar poäng. Men tyvärr inte, säger tränare Jonas Berner efter matchen.

IFK låg under med 4-2 i andra halvlek när Västerås fick utöka sin ledning efter 20 sekunder i den andra halvleken. Men IFK gav sig inte och med bara 2 minuters mellanrum gjorde Christoffer Fagerström både 4-3 och 4-4 och man var verkligen med i matchen igen. I den 72:a minuten tog kamraterna ledningen för första gången i matchen till 4-5 genom Johan Koch.

Fagerström visade formen efter VM-uppehållet och gjorde 2 mål i matchen. Foto: Patrik Karlsson

Men i den 80:e kvitterade Västerås till 5-5 på en hörna. När sedan IFK fick sin viktige libero Martin Röing utvisad (lindrigt matchstraff), kunde man inte stå emot Västerås som även kunde göra avgörande 6-5 på tilläggstid.

– Västerås dominerade i första halvlek men vi försökte hålla tätt och ligga på kontring. Sen tog vi oss in i matchen mer och mer och vände matchen. Vi spelade kontrollerat och slog om och var  då väldigt effektiva, samt att vi gjorde några indiviella topprestationer, säger Berner.

Extra plus idag ger Berner till Petter Andersson, som fortsätter prestera på högerhalven, Christoffer Fagerström, som hade hittat tillbaka till toppformen och Johan Koch, som även han fortsätter att prestera.

Av matchens 90 minuter, hade IFK Vänersborg 70 utvisningsminuter och Västerås 10.

– Det var en jämn match mellan två jämna lag, men domaren avgjorde tyvärr matchen, säger en mycket besviken Berner.

– Jag brukar aldrig skylla på domaren, men tycker det är riktigt tråkigt att det ska avgöra när matcherna gäller så här mycket.

Övriga mål i IFK gjordes av Mikael Olsson och Andreas Eriksson.

Martin Röings lindriga matchstraff ger inga efterföljder och han kan således vara med kommande match mot Edsbyn på fredag. Läs mer om fredagens match här.

Mer om matchen:

Elitrapport – matchrapport

TTELA.se

SR.se – intervju med Johan Koch

vskbandy.se