Knapp förlust mot SAIK i semifinalen

Semifinal Svenska Cupen, IFK Vänersborg – Sandviken AIK 3-4 (0-1)

Det blev en riktig nagelbitare den sista kvarten av matchen när IFK Vänersborg låg under med 4-1 men reducerade till 4-2, 4-3 och jagade sedan ett kvitteringsmål i slutminuterna.

Första halvlek äger SAIK mycket boll och Vänersborg får nöta försvarsspel, vilket de gjorde mycket bra. 0-1 kommer redan i den 5 minuten på en hörna, som SAIKs Joakim Bergman sätter helt otagbart uppe i krysset.

Fler mål blev det inte i den första halvleken. Andra halvlek får den sämsta starten när Erik Säfström gör 2-0 redan efter 30 sekunder. Men bara 4 minuter senare sätter Hedqvist ett viktigt 1-2-mål på en hörnretur. Dessvärre får SAIK ett snabbt mål strax efter på en hörna, 3-1 genom Jesper Hvornum.

Andra halvlek ser betydligt bättre ut för Vänersborgs del som äger mer boll och sätter en mycket högre press på SAIK. Utdelningen kommer dock inte, utan SAIK ökar på ledningen till 4-1 genom Johan Östblom i den 77:e matchminuten. Spiken i kistan – trodde vi.

Men IFK nöter på och reducerar till 2-4 genom Hedqvist på straff. Vi är med igen, och dryga minuten senare kommer ytterligare en reducering. Andreas Eriksson skjuter och på en målvaktsretur kan Johan Koch peta in 3-4. 10 minuter kvar och Vänersborg jagar ett kvitteringsmål, men förgäves. Matchen slutar 4-3 till SAIK:s fördel, men trots det är tränare Jonas Berner ganska nöjd med insatsen.

– Jag tycker vi gör en bra insats, vi ger dem en match ända in på slutsignalen. All heder åt grabbarna, säger Berner.

– Målet var att ta sig till semifinal till att börja med,  det gjorde vi och vi gav de svenska mästarna en match. Men vi hade gärna velat spela final i morgon och få ytterligare en stor match.

Mer om matchen:

–> Matchrapport – Elitrapport.se

–> Svenskbandy.se

–>Matchbilder: Foto Patrik Karlsson