Knapp förlust mot Edsbyn

-

Det blev en knapp förlust för IFK Vänersborg när man mötte Edsbyn på hemmaplan. Hälsingelaget var snäppet bättre över 90 minuter och vann med 4-5 (1-3).

Var det rättvist? ja kanske. Edsbyn spelade stabilt och rutinerat, och det kändes som att de hade kontroll på händelserna. Men IFK gav aldrig upp och jagade svenska mästaren ända in till målsnöret.

Gästerna började också optimistiskt och innan fyra minuter var spelade hade man skapat tre hörnor, varav den sista var den bästa med en rejäl träff i målramen. Edsbyn fortsatte att rada upp hörnor, men det skulle dröja ända till den sjunde hörnan innan de fick till ett mål, och det var Christian Mickelsson som slog in en retur.

Brännbollsträff

Detta mål betydde 1-1 för drygt fem minuter innan hade hemmalaget tagit ledningen och det med kanske årets mål! Robin Lundqvist lyfte in bollen framför mål och där fick Linus Hagman på en riktig brännbollsträff på volley, så Oscar Löfström i Edsbyns mål var totalt chanslös.

Trots IFK:s ledningsmål så var det ändå gästerna som trummade på och de tog också vara på de tillfällen som gavs. Oscar Wikblad gjorde 2-1 och 19-årige Rasmus Skarps satte en straff säkert bakom Kimmo Kyllönen i hemmamålet. 3-1 var också halvtidsresultatet, men trots underläget så var hemmakillarna klart med i matchen.

Andra halvan blev ganska lik den första spelmässigt. Två lag som var duktiga på att försvara sig och inte ge varandra några möjligheter till avslut. Anfallen avslutades för det mesta med att försvarande lag styrde ut till hörna, och totalt samlade lagen ihop 22 hörnor, varav bara en blev till mål.

Matchen blev mer och mer händelselös, men med drygt tio minuter kvar blixtrade lagen till och det blev en riktig målkavalkad som avslutade matchen.

Emil Viklund slog in en retur till 2-3, men Oscar Wikblad svarade med 2-4 på volley. Sedan styrde Niklas Holopainen in Emil Viklunds fina inspel och IFK var bara ett mål ifrån igen.

Wikblad igen

Men även denna gång var det Oscar Wikblad som räddade gästerna, när han smällde in sitt tredje mål för kvällen. Just denna Wikblad som vi varnade om inför matchen. Han var såklart mycket bra hos gästerna, men allra bäst var Vadim Arkhipkin, som låg bakom det mesta i Edsbyn.

Trots Wikblads hattrick så tog IFK tog ändå chansen och knappt tre minuter före slutet gjorde Ilja Grachev 4-5 på egen hand, men det var också så långt som IFK kom denna kväll.

I hemmalaget var det ingen som utmärkte sig utan det är ett jämnt och bra lag. Försvarsspelet var stabilt, och med lite bättre skytte på hörnorna så hade det räckt till poäng för IFK denna kväll.

Derby väntar

Tredje raka förlusten alltså för IFK på fem dagar, och det är såklart tungt. Man får dock ta med att man mött båda finallagen från förra säsongen, Villa och Edsbyn.

Nu får man tre dagar på sig att samla krafter innan det äntligen är dags att möta Gripen Trollhättan i Elitserien igen. Det är med andra ord bäddat för derbyfest i Trollhättan på fredag.

Hoppas många IFK-supporters kommer till Trollhättan och hejar fram vårt IFK till seger, för det hade vart skönt om laget kunde vända den negativa trenden.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson