Knapp förlust i sista matchen mot SAIK

pk5876

Robin Lundqvist gjorde en bra match i bortamatchen mot SAIK och stod för 2 av IFK:s mål. Foto: Patrik Karlsson

Sandviken som spelade för serieseger såg ut att sitta bekvämt i förarsätet när de ökade på sin ledning till 5-1 i den 63:e minuten. Men när IFK reducerade till 5-2, 5-3, 5-4 och det var kvarten kvar att spela – blev det oroligt i SAIK-lägret.

IFK tog ledningen i matchen genom junioren Adam Herou Löf som petade in 1-0 i den sjätte matchminuten, och tränare Stefan Karlsson var nöjd med starten.

– Vi började matchen bra tycker jag. Men sista halvtimmen i första halvlek var de mycket bättre än oss, även om de inte skapar jättemycket, säger Stefan.

Men hemmalaget skapade åtminstone såpass att de tog ledningen i första halvlek med 3-1 efter ett mål av Dennis Henriksen och två av Erik Pettersson.

Andra halvlek startar på sämsta sätt när Röing olyckligt serverar Patrik Nilsson till 4-1 och en stund senare ökar Erik Pettersson på ledningen till 5-1.

– Jag tycker egentligen inte det är något i spelet som motiverar de siffrorna. Men sen är det starkt av oss att komma igen och sätta press på dem när vi reducerar till 5-4, och jag tycker vi är närmare 5-5 än de är 6-5, säger Karlsson.

Karlsson ger hela laget klart godkänt i matchen men extra plus till Robin Lundqvist som blir tvåmålsskytt i matchen, Olle Sundin som går in och gör en bra match och till försvarsklippan Richard Kamperin Wallin.

IFK säger stort grattis till Sandviken till Elitseriesegern!

Läs om det efterföljande slutspelsvalet här.

Mer om matchen:

Matchrapport – Elitrapport

Bandypuls.se

Webb-tv – Staylive.se