Klarläggande från IFK Vänersborg

Pressinformation 2017-02-26

Med anledning av uppgifter i media och sociala medier om IFK Vänersborg det senaste dygnet vill föreningen göra några klarläggande.

Angående de uppgifter som förekommer om att Nikita Ivanov skulle ha vägrat att spela andra halvlek i lördags, och dessutom inte tränade på söndagsmorgonen, så vill föreningen göra följande klarläggande; Nikita vägrade inte att spela i andra halvlek, utan tränarna valde att matcha laget annorlunda, detta medförde att han inte spelade under den andra halvleken.

– När det gäller söndagens träning valde Nikita att inte delta, vilket han inte meddelade föreningen. Detta är givetvis inte acceptabelt, säger Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg.

Vad gäller Felix Pherson så har föreningen haft en inledande dialog med honom om en eventuell fortsättning. Diskussionerna pausades för att återupptas i slutet på säsongen.

-Tränarna sköter laguttagning och tar ut det bästa laget för matchen, och det har absolut ingen koppling till kontraktsförhandlingar med spelare, klargör Tommy Hjert.

– Vi i ledarstaben tar ut det lag vi tycker är bäst för att nå framgång. I dagsläget bedömer vi att Felix inte har presterat tillräckligt bra och att han för närvarande sprider oro i laget, vilket är skälen till att han inte spelar, säger huvudtränare Magnus Nordin.

-Detta är egentligen interna diskussioner om spelare som vi vanligtvis inte går ut med. Men eftersom Felix själv valde att kommentera detta i media, så känner vi att vi måste få ge vår syn på situationen, säger IFK:s ordförande Jan-Olof ”Jolo” Olsson.

– Nu fokuserar vi på måndagens match och lägger allt engagemang på de framtida utmaningar vi står inför, säger ”Jolo”.