Vänersborg klara för kvartsfinal i Lidköping

Kamraterna vann dagens returmöte mot Kungälv med 5-7 (3-4). Detta innebär att Vänersborg är klara för kvartsfinal i Lidköping den 30 september.

– Jag är jättenöjd med resultatet, men inte med spelet. Vi spelar alldeles för hafsigt och vi hade inte riktigt kontroll. Man ser att det finns intentioner och linjer, men alldeles för lite av det. Vi har farten och målskyttet finns där, men helheten är jag inte nöjd med, säger tränare Marcus Bergwall efter matchen.

Vänersborg tog ledningen med 1-0 i den 11 minuten genom Henrik Eriksson på passning från Mikael Olsson. Efter tre minuter ökar man på ledningen ytterligare när Weiselius slår en fin lyrboll till Andreas Eriksson som kommer fri med målvakt och lägger in den till 2-0.

Men strax därefter reducerar Kungälv till 1-2 genom Mattias Johansson och bara några minuter senare kvitterar de också till 2-2 genom Fredrik Johansson.

Det dröjer dock bara någon minut tills Vänersborg återtar ledningen när Fagerström lägger bollen snyggt bakom sig till Henrik Eriksson som skjuter ett stenhårt skott utifrån in i mål till 2-3.

I den 28:e minuten kan Kungälv åter kvittera när Vänersborg inte tar hemjobbet och ger Mikko Rytkönen fri gata att göra 3-3. Vänersborg tar tillbaka ledningen fem minuter senare på hörna när Christoffer Fagerström sätter in bollen till 3-4, och resultatet står sig till halvtidsvila.

Andra halvlek börjar inte bra för Vänersborg när Kungälv får en straff redan efter en minut som Antti Ekman sätter in till 4-4. Men Vänersborg replikerar åter igen snabbt när Marcus Sixtensson Ottosson dundrar in en hörna till 4-5. Fem minuter senare kan Kungälv kvittera för fjärde gången i matchen till 5-5 genom Mathias Johansson efter slarv i Vänersborgsförsvaret.


Marcus Sixtensson Ottosson gjorde sitt första mål i IFK-tröjan

Vänersborg återtar dock ledningen när Röing passar bollen till Andreas Eriksson som går igenom hela Kungälvförsvaret på egen hand och lägger upp bollen i nättaket till 5-6. Nu så skulle det inte bli någon femte kvittering ifrån Kungälv utan istället sätter Petter Andersson in matchens sista mål till 5-7, på passning från Anders Englund, när det återstår 12 minuter av matchen.

– Jag vet att alla spelare kan bättre än vad de presterade idag. Skallen var inte med och vi gör för många felpass och felbeslut, säger Bergwall. Men vi har klarat av vår målsättning som var att komma till Lidköping. Det ska bli jätteroligt att få komma dit och det kommer bli ytterligare en värdemätare att möta så bra lag som det blir i Lidköping.

Vad ska ni framförallt jobba på framöver?

– Vi ska fortsätta nöta på och se till att bli mer trygga i vårt spel och behålla tålamodet.

Dagens vinst betyder alltså att Vänersborg spelar kvartsfinal i Lidköping helgen 30 september – 2 oktober.

Till matchrapporten

I grupp A gick GAIS vidare till slutspel i Lidköping efter dagens vinst med 5-3 mot Vetlanda.

Vi tackar alla besökare som kom till Arenan under helgen och hälsar er välkomna tillbaka till Arena Vänersborg den 14 september när IFK spelar träningsmatch mot Volga.

Tyvärr har vi inga bilder att bjuda på ifrån helgen då vår eminente fotograf Patrik har varit på resande fot utanför landets gränser.