Klara Ahlstedt klar för en ny säsong med damlaget

Kommande veckor kommer vi publicera kortare intervjuer med spelarna som signerat kontrakt med damlaget, vi startar upp det från och med idag och börjar med mittfältaren Klara Ahlstedt.

Klara har varit med sen starten av damlaget och började i laget som junior men är nu en erfaren spelare i laget som ser fram emot en spännande vinter. Klara läser andra året på ekonomiprogrammet på Birger Sjöbergsgymnasiet och trivs bra med sin utbildning.

Hur känns det att göra ytterligare en säsong i IFK?

Det är kul såklart. Det är roligt att spela med det här laget, vi har spelat ihop ett bra tag nu vilket har gjort att vi är väldigt nära varandra och väl sammansvetsade. Det ska bli kul att se hur vi kommer utvecklas i vinter och hur långt vi kan gå denna säsong.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Bra fråga. Det klart jag vill att det ska gå bra, att vi ska utvecklas mycket och ha även ha roligt såklart. Sen så får vi se hur långt det räcker.

Vilket motstånd kommer bli det tuffaste i vinter?

Hm, ja vilka kan det vara. Jag har faktiskt inte stenkoll på alla lag vi kommer möta. Men av ungdomslagen (F17-serien) så brukar Villa och Västerås vara väldigt bra. Sen vet jag att vi har ett har ett par nya lag i serien i år lite svårt att veta hur de ligger till men det blir kul att spela mot nytt motstånd.

Vilken position spelar du på helst?

Jag brukar spela som yttermittfältare, det är positionen jag tycker är roligast och det är nog där jag är som starkast.

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Den var svår, det är alltid svår att veta nu på förhand. Vi är ett ungt lag och jag tror alla kommer ta flera kliv framåt i vinter. Vi har haft en bra försäsong så det finns goda förutsättningar för alla i laget att utvecklas.

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt