Klar seger för IFK mot Kungälv

 

pk0146

Mikko Lukarilla omgiven av en massa Kungälvspelare, bilden från träningsmatchen tidigare i höst

IFK Vänersborg vann västderbyt hemma mot Kungälv med 9-5. Klara siffror kan tyckas och det var en stabil seger, även om Kungälv stretade emot bra.  Mikko Lukarilla gjorde sin första match mot sitt förra lag och han var både nöjd och glad efter segern.

– Två poäng var det viktigaste idag igen. Vi spelar bra i perioder, och sämre vissa perioder, men sammantaget är vi bättre än Kungälv och vinner rättvist.

Matchen inleddes ganska friskt av båda lagen, men två stabila försvar gjorde att det inte blev några målchanser för något av lagen. Men helt plötsligt, efter drygt 20 minuter exploderade hemmalaget, eller rättare sagt, Jocke Hedqvist exploderade. Tre mål inom loppet av 3 minuter och 15 sekunder, och frågan är om Jocke någonsin gjort ett så snabbt äkta hattrick.

Som vanligt var det hans skytte som exploderade, två hörnmål och en straff. Med denna ledning trodde man nog att IFK ganska enkelt skulle transportera hem den här matchen, men så blev inte fallet.

Tidig Time-out

Kungälvs-tränaren Ari Holopainen tog time-out redan efter 27 minuter, och gav sina spelare nytt mod, för innan halvleken var över hade man reducerat två gånger. Båda målen kom efter hörnreturer där IFK nog borde ha rensat undan bollen lite mer distinkt.

­- Jag vet inte om vi slappnar av efter vår snabba ledning eller vad det beror på, men vi släpper in alldeles för billiga mål idag, menar Mikko,

Som tur var tog IFK tillbaka kommandot  igen i andra halvleken, och fyra mål fram till 7-2 trillade in med jämna mellanrum.

– Vi var inte alls nöjda i pausen och bestämde oss för att nu kör vi, och det tycker jag verkligen vi gjorde i den andra halvleken, förklarar Mikko.

4-2 Christoffer Fagerström bryter in från vänster och sätter bollen ur liten vinkel.

5-2 Jocke Hedqvist igen på straff efter att Mikko Lukarilla blivit neddragen på mållinjen.

6-2 Johan Koch i öppet mål efter ett fint inspel från Fagerström.

7-2 Nils Berner frispelad av Robin Lundqvist. Berner nästan tappar bort bollen, men snurrar runt och lägger in den efter isen.

Efter detta var egentligen matchen avgjord, men Kungälv tilläts återigen att göra några enkla mål och närmade sig IFK, med kom aldrig närmare än tre måls skillnad.

Hörnvariant?

Mikko Lukarilla gjorde sedan 8-3 på en snygg hörnvariant, där han tar emot bollen och rundar en Kungälvs-spelare innan han lyfter upp den i nättaket.

– Nja, skrattar Mikko, det var ingen variant som vi tränat in. Egentligen skulle Martin skjuta, men jag såg att den var för kort och att ruset skulle tagit den. Så jag gjorde en chansning och snodde bollen och det gick ju bra.

Jocke Hedqvist spikade sedan slutresultatet med sitt femte mål för kvällen, när han rullade in bollen efter Emil Viklunds frispelning.

Mikko Lukarilla satte ett mål på sin förra klubb, och fixade straffen fram till 5-2 som blev match avgörande.

– Jag är nöjd med min insats, och det var kul att få möta Kungälv. Man tänker inte så mycket på det när man spelar men jag snackade lite med killarna efter matchen. Kungälv gör det bra tycker jag, och de kommer att plocka poäng av många lag framöver.

Ny viktig vecka

Då var denna viktiga vecka avklarad för IFK:s del, och det blev efter lite om och men, full pott. Nästa vecka blir minst lika viktigt, och framförallt väldigt tuff, för då väntar Bollnäs borta och Sandviken hemma.

– Det blir två tuffa matcher, men vi kör på. Det ska bli kul att få möta Bollnäs där jag har spelat fyra säsonger tidigare. Om vi kan göra en bra försvarsinsats, så har vi absolut chansen att plocka många poäng även nästa vecka, säger Mikko Lukarilla avslutningsvis.

Text: Svante Johansson  Foto: Patrik Karlsson 

Mer om matchen:

 

Foto: Patrik Karlsson