IFK - Edsbyn

Klar seger för Edsbyn med 9-0 i Arena Vänersborg

Klasskillnad.

Det skiljde åtta poäng mellan gästande Edsbyn och IFK inför matchen i Arena Vänersborg. Inledningsvis stod IFK upp bra mot gästerna. Men på Edsbyns andra hörna efter nio minuters spel kom första målet när Mattias Hammarström fick träff till 0-1.

IFK försökte framåt och hade tre hörnor utan utdelning. Edsbyn trampade på och styrde spelet och målen kom när Oscar Wikblad ökade till 0-2 efter 33 minuter. Fem minuter senare blev Toumas Määttä fri med Kimmo Kyllönen och så var det 0-3.

Kimmo Kyllönen storspelade som vanligt i IFK-målet men det hjälpte inte när Edsbyn drog upp tempot. IFK hängde inte med. Några mål så enkla ut med egna misstag men det var också en skörd av högre tempo, många spelare involverade och bättre passningsspel från Edsbyn.

Simon Jansson gjorde 0-4 i slutminuten av första halvlek.

IFK fastnade gång på gång i ett samlat motståndarförsvar. Laget sökte hörnor som det inte blev någon utdelning på. Det var inte så många heta målchanser från hemmalaget.

Simon Jansson visade klass när han inom drygt fem minuter i andra halvlek gjorde 0-5 och 0-6. Tre mål i rad och ett hat trick från Simon.

Edsbyn fortsatte att imponera och göra mål, Oscar Wikblad ökade till 0-7 i 64:e  minuten.

IFK försökte men med ett självförtroende som inte var på topp och ett bra Edsbyn så blev det svårt att jämna ut resultatet. Istället blev det mer mål från Edsbyn. 0-8 kom genom Ted Hedell i 71:e minuten. Vid flera av målen i andra halvlek så kom målskytten fri framför en chanslös Kyllönen.

Ted Hedell avslutade målkavalkaden till 0-9 i 90:e minuten.

IFK har det svårt med utdelning på hörnor just nu. På tjugotvå hörnor på veckans två matcher har det blivit ett mål. Offensivt finns det en hel del att jobba på, IFK kommer inte till några riktiga avslut. Det blir hörnor som inte resulterar.

Robin Lundqvist var tillbaka i IFK efter sin skada men både Viktor Hjelm och Felix Callander var förkylda och spelade inte. Hugo Andersson gjorde några inhopp som högerhalv.

– Början av första halvlek är okej, säger Ari Holopainen. Men i andra halvlek blev det en överkörning och det är inte okej. Nu blir det lämpligt med ett uppehåll där vi får diskutera det som händer och träna hårt.

IFK ligger nu på tolfte plats med 10 poäng. Nästa match är borta mot Frillesås på Annandag Jul. Då gäller att komma igen.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno