Kimmo Kyllönen klar för en fortsättning i IFK Vänersborg

Vår finske landslagsmålvakt har bestämt sig för att stanna kvar och bli IFK Vänersborg trogen ytterligare en säsong. Vi har stämt av läget med Kimmo efter påskriften för säsong 24/25.

Hur känns det att ha landat i att vara kvar i IFK Vänersborg även kommande säsong?

Det man känner först och främst är en stor lättnad. Det har varit många turer och mycket tänkande. Många sömnlösa nätter. Man har fått väga saker vad som är viktigt och att hela familjen ska må bra. Det är ingen hemlighet att jag har haft några alternativ att välja mellan men att valet föll för IFK till slut känns ändå som att det var det enda rätt i hjärtat. Jag hade faktiskt bestämt mig och skrivit på för Allsvenskan. Och när IFK fick frågan att spela i Elitserien och tackade ja till det var det en trevlig bonus.

Du har varit med under några träningar nu, vad är känslan kring de nya som kommit in?

Det är inte så många träningar jag har hunnit vara med så har inte hunnit prata med alla. Några av de känner jag sedan tidigare. Men känslan är att vi har fått in spelare som verkligen brinner för det här. Samtidigt verkar det vara härliga personer vi har fått in så jag ser framemot att lära känna alla bättre.

Du var skadad i slutet av säsongen, hur är status i dagsläget?

Status blir bättre och bättre. Jag gick genom en liten operation 5 veckor sedan och har nu kört rehab i 3 veckor. Tanken är att vara tillbaka i vanliga träningar nästa vecka. Målet är att vara i bättre form än någonsin när serien drar igång.

Du har varit Vänersborg och IFK trogen länge nu, känns det som att familjen stadgat sig i staden?

Så är det ju. Under de här sju säsonger har vi hunnit bygga ett liv utanför isen också. Vi trivs ju jättebra i Vänersborg. Jag har ett underbar jobb som resursperson på högstadiet och sambon har utbildat sig och fått ett jobb i trädgårdsbranschen. Barnen har blivit lite äldre och börjat gå på sina aktiviteter. Och det finns ett bra utbud för sådana aktiviteter här i Vänersborg. Vår dotter ska dessutom börja på första klass till hösten vilket vi ser framemot mycket.

Till sist, vad skulle du vilja hälsa till alla supportrar inför stundade säsong i Elitserien?

Det är ett långsiktigt lagbygge vi har påbörjat nu. Vi vet att det kommer bli en tuff säsong där vi får inget gratis. Alla ni supportrar måste ha tålamod men samtidigt kommer vi behöva allt stöd vi kan få från er. Vi behöver er mer än någonsin.  Så kom och stötta oss på läktaren. I med och motgång. För vi kommer ge allt för klubbmärket IFK Vänersborg!!