Kimmo fortsätter i IFK-målet

IFK Vänersborg fortsätter att bygga sin trupp bakifrån. Efter att tre försvarsspelare förlängt sina kontrakt var det nu dags även för IFK:s sista utpost, målvakten Kimmo Kyllönen, att förlänga med två år.

Kimmo som fyller 40 i maj känner absolut inga ålderskrämpor och har inte några funderingar på att lägga målvaktshandskarna på hyllan än på ett tag.

-Jag ser flera år framåt. Jag gillar att träna och ta hand om min kropp, och jag tror fortfarande att jag kan utvecklas som bandyspelare, säger Kimmo.

Kyllönen som var knäskadad en period under säsongen och missade ett tiotal matcher är såklart sugen på att komma tillbaka till en hel säsong.

-Det var frustrerande att stå på läktaren när man istället velat vara med på isen och bidraga. Kanske kunde man hjälpt laget till någon ytterligare poäng, säger Kimmo, som inte är nöjd med den föregående säsongen. 

-Efter sista matchen kände jag att jag ville spela om hela säsongen, så revanschsugen var jag.

Några matcher till kan det bli innan säsongen är över. Han är uttagen i Finlands bruttotrupp inför VM, och hoppas såklart på ett positivt besked från förbundskaptenen Ari Holopainen.

-Jag har tränat på för att vara redo, och det är klart jag hoppas på VM. I år borde vi ha chans att få spela VM-final, och det hade varit kul.

Vid sidan av bandyn jobbar tvåbarnspappan Kimmo som lärare på Torpa skolan.  

-Jag undervisar i både matte, no och teknik, och det trivs jag verkligen med. 

Han hoppas också att IFK ska ta ett kliv framåt som lag och att vara med när det är dags för slutspel.

-Jag vill att vi ska driva oss framåt och verkligen sträva efter att bli bättre. Vi har förutsättningarna för det, och jag hoppas att vi ska kunna spetsa laget lite ytterligare till nästa säsong.  

-Vi är såklart extremt nöjda att Kimmo vill fortsätta i IFK. Han är en världsmålvakt, säger klubbchefen Tobias Johansson.

-Kimmo är en viktig pusselbit för vårt lagbygge, och hans namnteckning ger oss arbetsro. Med sin rutin skapar han trygghet för hela laget, sammanfattar Tobias.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Martin Frändberg