Kimmen matchhjälte när Sverige tog VM-guld

IFK Vänersborgs Joakim ”Kimmen” Johansson blev stor matchhjälte när Sverige vann VM-guld för P21 som avgjordes i Finland. I finalen mot Ryssland gjorde nämligen Kimmen alla tre målen för Sverige när man besegrade Ryssland med 3-2.

Vi fick några ord med Kimmen i bussen på väg till färjan i Åbo, för vidare transport till Sverige.

– Det känns riktigt bra idag. Jag har inte tänkt så mycket på hur det känns att vara Världsmästare, men det är jäkligt kul i alla fall, sa Kimmen.

Det blev tre möten med Ryssland under VM-turneringen. Först två matcher i gruppspelet och sedan finalen, och Sverige vann alla tre matcherna.

Finalen blev så jämn som en VM-final ska vara, och den avgjordes först på tilläggstid, när Joakim Johansson fick se sitt långskott från 25 meter gå i mål.

– Jag fick passningen från Adam (Herou-Löf) och sedan klev jag på framåt och tänkte att det är lika bra att skjuta när det är så lite tid kvar. Jag brukar vilja ha bollen i detta läge och det är en variant vi kört med i juniorlagen, och det gick ju väldigt bra, sa Kimmen.

Dessförinnan hade han gjort två hörnmål.

– Först slog jag in min egen hörnretur och sedan även en högerhörna. Att jag skulle göra tre mål i en VM-final, det var nog lite otippat, sa Kimmen med ett skratt.

IFK:s Adam Herou-Löf och SAIK:s Martin Falk, som är bandyfostrad i IFK, var också med i det svenska guldlaget.

– Adam var jättebra i finalen, och Martin räddade oss ett par gånger, bland annat så tog han en straff, berömde Kimmen sina lagkompisar.

Stort Grattis till alla tre killarna och det svenska laget säger vi från IFK Vänersborg.

 

Text: Svante Johansson