Kaptensuppdrag väntar för Lukkarila under landslagshelgen


Vi tog en pratstund med vår finske landslagsman Mikko Lukkarila efter senaste matchen mot Kalix och inför  helgens fyrnationsturnering där Mikko kommer vara lagkapten.

IFK besegrade programenligt Kalix med 10-5 i senaste matchen efter att ha vunnit andra halvleken med hela 7-1.

Dina intryck av matchen?

-Första halvlek var inte alls bra från vår sida. Det var alldeles för långt mellan lagdelarna och vi släppte in enkla mål. I andra så ändrade vi uppställning och var aggresivare i vårat försvarsspel och då såg det betydligt bättre ut. Som helhet en klar seger. Viktigt också att vårat hörnskytte var bra med fem mål.

Nu är det uppehåll i elitserien i knappt två veckor och i helgen spelas fyrnationsturnering i grannstaden Trollhättan och du är med i det finska laget som lagkapten. Din känsla inför helgens landskamper?

-Det är alltid kul att få spela för det finska laget. Vi har en härlig stämning i truppen och man längtar faktiskt att få träffa de andra spelarna och extra kul nu när jag får vara lagkapten. Har varit assisterande förut.

Du har varit bofast i det finska laget i många år nu. När gjorde du debut?

-2006 gjorde jag mina första landskamper då vi mötte Sverige och mitt första VM spelade jag 2008 i Moskva och har varit med sedan dess. Jag börjar närma mig ett hundratal landskamper nu.

Efter helgens landskamper i Slättbergshallen väntar årets hemmamatch nästa fredag då Villa kommer på besök. En högintressant match som det redan pratas mycket om i bandykretsar och IFK hoppas få revansch efter 7-4-förlusten i Lidköping förra veckoslutet.

-Det är precis så vi alla känner att vi vill ha revansch efter den förlusten. Vi var bra i andra halvlek, men nu siktar vi på att vara bra i en hel match och inte hamna i sådant underläge i första halvlek som vi gjorde i Lidköping, säger Mikko.

Blir det någon speciell uppladdning inför en sådan match med tanke på ett litet uppehåll för landskamper som nu råder?

-Vi kommer ladda som vanlig i nästa vecka med träningar och taktisk genomgång och att vi finslipar detaljer. Denna vecka kommer vi att ha en hel del skridskoträning i fart, avslutar en förhoppningsfull Mikko.

Utöver Mikko Lukkarila så har IFK Vänersborg med ytterligare två i helgens landskamper i Slättbergshallen i Trollhättan – de båda ryska stjärnorna Pavel Bulatov och Nikita Ivanov. Dessutom skall det bli jättekul att följa tidigare vänersborgsstjärnan Christoffer Fagerström i det svenska laget. Christoffer som ju lämnade IFK i år efter åtta säsonger för ryska Neftyanik där han varit mycket bra i säsongsstarten.

Text: Niklas Thonander
Foto: Patrik Karlsson