Knapp IFK-förlust mot Frillesås

IFK Vänersborg förlorade matchen i svenska cupen mot Frillesås med 2–3, efter 1–1 i paus.

Det var ingen match som kommer att gå till historien utan ska man vara ärlig så var det en ganska så dålig bandymatch. Låt vara att det är väldigt tidigt på säsongen.

Det kanske mest anmärkningsvärda var att hemmakillarna återigen tappade poäng i slutminuterna, när Frillesås Fredrik Johansson skickade in en hörna till 3–2 på tilläggstid. Tyvärr för hemmalaget, men en (o)vana man har lagt sig till med. 

Det verkade nästan som att bandylirarna i Frillesås och IFK hellre hade varit ute i det finns sensommarvädret för någon större bandyunderhållning bjöd de inte upp till. Slarvigt, många felaktiga beslut och en hel del tekniska brister bidrog till det låga underhållningsvärdet.

IFK var något bättre innan paus och borde kanske avgjort matchen där. Istället var det gästerna som tog ledningen genom Tero Liimatainen. Liimatainen som IFK försökte locka över inför denna säsongen, men han valde alltså att stanna kvar hos Frillesås.

Emil Viklund kvitterade innan paus på Adam Herou Löfs passning. Tio minuter in i den andra halvleken var det ombytta roller när Emil Viklund tog sig igenom hela borta-försvaret och serverade Herou Löf passningen till 2–1. Efter detta kändes det som att hemmalaget hade kontroll på händelserna även om inte mycket hände.

Gästerna skulle dock vända på tillställningen och en kvart före slutet slog Johan Karlsson in en målvaktsretur från Kimmo Kyllönen. Och som tidigare nämnts satte Frillesås lagkapten Fredrik Johansson 3–2 målet på tilläggstid.

Sammanfattningsvis är det nog en match som hemmalaget får lägga till handlingarna och istället blicka framåt. Som tur är det ett tag kvar tills det är elitseriepremiär. Nästa match i svenska cupen är borta mot Vetlanda den 20 september.

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno