Kalle och Markus får chansen

I veckan har IFK löst målvaktsfrågan för föreningens representationslag. Det är de två unga målvakterna, Kalle född -96 respektive  Markus född-97, som lyfts upp från IFK:s J20 lag respektive Blåsuts A-lag.

Det är två talangfulla och ambitiösa killar som vi vill ge chansen att träna och vara med i vår elitverksamhet. Båda kommer att ansluta till A-truppen direkt och den som visat den största kapaciteten när säsongen startar kommer att vara andremålvakt bakom Borvall. Även för den som inte blir det kommer detta vara en nyttig erfarenhet, säger Tommy Hjert ordförande för Sport- och elitkommittén. Som också ger Blåsut BK välförtjänt ”cred” för ett gott samtalsklimat som gjort att Markus ges denna chans.

Varför väljer IFK inte att värva en etablerad målvakt?

Det skulle vi kunna gjort, men vi har så stor tilltro till de här killarnas kapacitet att vi känner oss helt trygga. De har båda två förtjänat chansen. Dessutom är det helt i linje med IFKs adelsmärke att ge unga och talangfulla Vänersborgs killar chansen. Det kommer vi inte vika en tum från, säger Tommy Hjert.

Målvaktstränare Mats Björklund berättar så här om Kalle och Markus;

Kalle är en målvakt som utvecklades mycket under förra säsongen och gjorde ett riktigt bra slutspel med J20. Markus har trots sin unga ålder ett moget målvaksspel och visat att han har kvalitéer som är intressanta.