JUHO LIUKKONEN klar för spel i IFK

Nu är det klart att den finske landslagsmittfältaren Juho Liukkonen kommer att spela för IFK Vänersborg i vinter. Kontraktet är skrivet på två år och Juho kommer närmast från Kampparit i Mikkeli där han under den gångna säsongen låg i topp i såväl mål- som poängligan.  Kampparit som också är 33-årige Juhos moderförening.

-Det känns otroligt bra att vara klar för IFK och allting har gått smidigt och bra med mina kontakter med spelaransvarige Tommy Hjert och tränaren Ari Holopainen. Vänersborg har en stabil och professionell organisation som blickar framåt och som har högt uppsatta mål. Förutsättningarna är verkligen jättebra med hall och allt annat runt omkring, säger Juho Liukkonen.

-Det finns ett stort intresse för bandyn i stan och laget har bra supporterstöd i Älgarna så det kommer med all säkerhet bli bra liv på matcherna i vinter.

-Jag är stolt att få vara en i gänget och bära IFK-tröjan under de två kommande säsongerna, och jag tror jag kommer passa bra in i laget, och har som mål att även utveckla mig som spelare, vilket det finns alla förutsättningar för i IFK Vänersborg.

-Laget kommer också att förändras en del i vinter och jag ser verkligen fram mot att få vara med på den resan. Det känns som en häftig nystart för föreningen, avslutar Juho Liukkonen.

Spelaransvarige Tommy Hjert är av förklarliga skäl mycket nöjd med rekryteringen av den finske landslagsstjärnan.

-Vi är väldigt nöjda och glada över att få en sådan klasspelare som Juho till oss. Han är precis den spelartyp vi eftersökt. Han besitter stor kompetens, har ett bra skott, är mycket målfarlig och som hela tiden levererar.

-Dessutom är Juho en jättebra kille som kommer att passa bra in i föreningen, avslutar en nöjd Tommy Hjert.

IFK vill passa på att hälsa Juho Liukkonen varmt välkommen till sin nya klubb och återkommer med en längre presentation om nyförvärvet på hemsidan lite längre fram.