Jonas ”Skorven” Persson klar för IFK

Jonas ”Skorven” Persson in action säsongen 13/14 mot IFK, då i Vetlandas dress. Nu förstärker han IFK inför slutspurten av säsongen.

 

IFK Vänersborg har gjort klart med målvakten Jonas ”Skorven” Persson. Övergången blev klar så sent som igår kväll, efter IFK vinsten mot Kungälv. Jonas ansluter till truppen redan på måndag och är spelklar den 19 januari.

Inför säsongen valde IFK att bakom David Borvall satsa på IFK-fostrade målvakten Marcus Johansson. Marcus, men sin unga ålder, har gjort det bra och är just nu aktuell för U19 landslaget.

-Vi har både David Borvall och Marcus Johansson men har känt att vi vill ha en extra backup på målvaktssidan, eftersom att Marcus saknar erfarenhet från elitseriespel. Därför har vi valt att komplettera målvaktssidan med Skorven, säger spelaransvarig Tommy Hjert. Hjert är övertygad om att Skorven kommer bidra på många sätt, både för våra målvakter som såväl hela laget. -Vi har jobbat på den här lösningen sedan i höstas, när Marcus Johansson hade skadeproblem startade processen för att säkerställa målvaktsfrågan i IFK. Vi har haft en bra dialog med Målilla och Skorven under en lång period och vi är tacksamma för att vi och Målilla kom fram till en bra lösning för alla parter, säger Hjert.

Stefan Karlsson är glad att övergången gick att lösa och att det är klart med Jonas ”Skorven” Persson. –Det känns bra att vi har fått in ett komplement på vår målvaktssida, det ger oss trygghet inför avslutningen av serien och kommande slutspel. Skorven är en rutinerad och duktig målvakt. Jag är nöjd över att få in Skorven i vår spelartrupp, säger Karlsson.

-När jag fick frågan av IFK så blev jag intresserad direkt och jag är tacksam att det gick att lösa övergången med Målilla. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa laget och kommer bidra med det jag kan. Jag ser verkligen framemot att träffa laget och träna med grabbarna, säger Skorven.

 

Vi hälsar Jonas ”Skorven” Persson välkommen till IFK Vänersborg!