Johanna Larsson klar för en till säsong med Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi Johanna Larsson.

Johanna gör sin andra säsong i damlaget i IFK men har spelat bandy i IFK sen hon var ungefär 12 år gammal. Johanna tog studenten i somras från Samhällsprogrammet med beteendeinriktining på Birger Sjöbergsgymnasiet. Just nu jobbar hon på Quality Hotel i Vänersborg och vad planerna blir efter det vet hon inte i nuläget.  

Hur känns det att göra ytterligare en säsong i IFK?

Jo men det känns väldigt kul. Vi är ett väldigt härligt gäng så det ska bli väldigt spännande att se hur denna säsong kommer gå. Det finns ju klart större möjligheter i år än det gjorde förra säsong då vi i stort sett var ett helt nytt lag på seniornivå.

Hur tycker du försäsongen har varit?

Jag har inte varit med på försäsongen då jag utöver bandyn även spelar fotboll i Vänersborgs IF. Det har varit lite tråkigt att inte kunna vara med och träna med laget men så är det, det är väldigt roligt med fotboll också.

Vilken position spelar du helst på och vad vill du utveckla i vinter?

Jag spelar helst som forward och gjorde det nästan hela förra säsongen. I vinter skulle jag vilja utveckla min skridskoteknik och även att kunna komma till fler avslut, det ska jag försöka förbättra i vinter.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

Jag tror och hoppas att vi kommer att komma högre upp i tabellen i år. Jag tycker det känns som en rimlig målsättning då vi var ett väldigt ungt lag förra året och inför den har säsongen har alla i laget lite mer erfarenhet så jag tror allt vi kan klättra ett par steg i tabellen.

Vad ser du mest fram emot i vinter?

Jag ser mest fram emot att få umgås med laget och spela bandy. Derbymatcherna är alltid roliga, derbyt mot villa ser jag verkligen fram emot det är kanske de roligaste matcherna på hela säsongen. Sen är det också kul med bortamatcher där man får hänga med laget en hel dag i stort sett, det är kul.

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Oj, ja det är en svår fråga. Jag tror många spelare som kommer utvecklas väldigt mycket i år. Men måste jag välja en specifik så har vi ju Stina som kommer flyttas upp i damlaget så hon tror jag kommer utvecklas väldigt mycket av att få spela med oss lite äldre. Men sen har vi ett bra och ungt lag där jag tror väldigt många kommer ta stora kliv i vinter.  

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt