Johan Koch är laddad inför annandagsderbyt

IFK spelarna klappar om Johan Koch efter att av hans mål, Vi får hoppas de får göra det imorgon mot Gripen också

 

Vi tog en kort pratstund med Johan Koch efter juldagens träning. Johan som nu är inne på sin sjunde säsong i föreningen. En mycket nyttig och bra tvåvägsspelare i IFK och just hemkommen från Sundsvall och några dagars julledigt.

-Det stämmer. Vi har firat jul med familj och släkt några dagar i Sundsvall. Det har varit skönt med lite ledigt och trevligt att träffa släkten.

Nu väntar Gripen/Trollhättan i ett upphaussat annandagsderby. Vad har du för känsla inför den drabbningen?

-Det är alltid kul och känns inspirerande med ett derby och det är en mycket viktigt match också, säger Johan. Lite speciellt också med just annandagsmatch som är lite extra drag kring. Det är en match som lockar lite extra med folk, så vi får hoppas på bra stämning. Tidigare har vi mest mött Villa denna dag.

Vi går nu in i en mycket intensiv period som vanligt kring jul med bandyn. IFK spelar tre matcher på fem dagar. Efter Gripen väntar hemmamatch mot Kalix på onsdag, innan fredagens svåra bortamatch på Sävstaås mot topplaget Bollnäs.

-Det är ju intensivt med tre matcher, men det är vi vana med och tränade för det också, så det är inga problem. Det viktiga nu är att fokusera helt på Gripenmatchen imorgon och göra en bra match och ha full koncentration på den, det är jätteviktigt.

Inte nog med att det är ett hett tvåstadsderby och mycket spännande annandagsmatch. Det är ockå den första matchen för det nya tränarparet Magnus Nordin och Anders Uhlin i IFK-dressen denna säsong. De tog ju som bekant över tränarrollen i veckan efter Stefan Karlsson/Carl Malm.

 

text: Niklas Thonander