Jockes 16 slutspel


Dom är inte många, stjärnorna i Bandysverige, som gjort så många slutspel som Jocke Hedqvist i IFK Vänersborg har gjort. När IFK i morgon går in i kvartsfinalserien mot Sandvikens AIK, en av giganterna, gör Jocke sitt 16:e slutspel. 40 år har han hunnit bli, fyra guld har han hemma i villan i Vargön och skytteligan har han vunnit fler gånger än vanligt folk kan räkna. Nu är det alltså dags igen, och vi som jobbar nära honom ser hur han förändras i dagar som dessa. Mer fokuserad, tystlåten, koncentrerad och inbunden.
Egentligen låter vi honom helst vara ifred, men undertecknad snodde i alla fall en kort liten intervju i förmiddags. Såhär säger han;

David mot Goliat, skriver ttela:s sportchef i dagens tidning. Hur förbereder man sig egentligen för en så tuff uppgift?

Vi kan inte göra något annat än fokusera på vårt eget spel. Ju längre vi lyckas spela tight och enkelt och inte tappar eller slår bort boll vid fel tillfällen, ju mer ökar våra chanser i matcher som dessa. Koncentration är a och o med andra ord. Sen vet ju alla att det är svårare att koncentrera sig när man blir trött, och trött blir man mot ett lag som SAIK. Lite flyt med marginalerna underlättar givetvis då.

Föreningen bjuder på fri entré på söndag. Vad betyder egentligen hemmapubliken i den här matchen?

Oerhört mycket. Ni ger oss extra energi och styrka. Vi känner oss stolta att representera IFK Vänersborg när ni hejar fram oss. Vi blir inspirerade och orkar lite extra. Kom på söndag i stora skaror så ska vi göra allt för att ni ska vara stolta över oss och föreningen!

Hur mycket folk vågar du hoppas på, Jocke?

Att spela en kvartsfinal mot SAIK här hemma inför 3500 vore häftigt!

Till slut, frågan alla ställer sig i dessa dagar, hur är det med dina ryggproblem egentligen?

Jag kan inte göra så mycket mer än att fokusera på min rehabträning. Äta rätt, vila och inte slarva med något överhuvudtaget. Jag är i goda händer och kommer göra allt för att bidra med 110%. Jag är redo för den här fighten!

Jocke berättade för Ulf Adolfson….