Jocke och IFK skiljs som vänner – nu väntar spel i Gripen

För drygt en vecka sedan meddelade Joakim Hedqvist att han slutar i IFK Vänersborg. I stället avrundar han säsongen med allsvenskt spel i Gripen Trollhättan BK.

När IFK-ikonen Jocke Hedqvist bestämde sig för att sluta i IFK Vänersborg mitt under brinnande elitseriespel slog det ned som en bomb i bandykretsar.

Jocke själv har legat lågt med kommentarer, men väljer nu att berätta varför det blev som det blev.

– Det var många faktorer som spelade in, men den senaste månaden har jag inte mått bra bandymässigt sett. Jag har haft ont i magen när jag åkt till träningarna, säger Jocke och fortsätter:

– På det stora hela har det skurit sig mellan mig och Ari (Holopainen, tränare), men jag vill ända betona att jag inte har något otalt med honom eller med någon annan heller för den delen i IFK. Jag har fortsatt en god relation till spelarna och önskar dem verkligen lycka till i framtiden.

Från styrelsehåll betonar ordföranden Bill-Arne Andersson att IFK och nummer 57 skiljs som vänner och i bästa samförstånd.

– Vi respekterar Jockes beslut även om det är tråkigt för oss. Han har gjort så mycket för klubben under alla år, både på och vid sidan av planen, och vi vill verkligen tacka honom för allt.

Att Hedqvist bestämde sig för att avsluta den aktiva karriären i IFK mitt under säsong kan, enligt honom själv, ha inneburit något bra för alla inblandade.

– Själv mår jag förträffligt efter det här beslutet och det verkar ju som att spelarna har hittat ny energi med två bra insatser mot Hammarby och Villa Lidköping. 

Jocke Hedqvist vill också passa på tillfället att tacka ett antal personer som betytt mycket för honom sedan han kom till klubben. Han nämner Stig Bertilsson, Tommy Hjert, Leif Bengtsson, Roland Olin, Lars Granström, Ingemar Ljung, supporterklubben Älgarna och sist men inte minst nummer 55, lagkamraten och polaren Johan Koch.

– Jag skulle kunna räkna upp många fler och vill förstås tacka alla i och kring föreningen som jag alltid kommer att ha ett stort hjärta för. Den här klubben har gett mig möjligheter att bli den person jag är idag, säger han samtidigt som han tar tillfället i akt att också konstatera:

– Jag har full respekt för de som blivit ledsna och besvikna, jag ville ju egentligen inte att det skulle sluta på det här viset.

När Joakim Hedqvist meddelade IFK sitt beslut var det med övertygelsen att han skulle lägga av med bandyn för gott.

Men efter att ha tränat på egen hand i gymmet och på skridskor kom suget snabbt tillbaka.

Och nu är det alltså klart att karriären fortsätter i svartgul dress, om ett par dagar är Jocke spelklar för Gripen Trollhättan BK.

– Bandy känns roligt igen och familjen är ju rotad i området, så det föll sig ganska naturligt att välja Gripen. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och hjälpa laget till en bättre tabellplacering.

Bill-Arne Andersson:

– Från IFK:s sida så är det Gripen som gäller, det är bäst för bandyn här i väst. Vi har en god relation med GBK, framförallt på ungdomssidan.

Joakim Hedqvist gör sin första GBK-träning under måndagskvällen och debuterar i kommande helgs bortamöten med Falun (lördag) och Borlänge (söndag).

Text: Toni Andersson

Foto: Patrik Karlsson