Jesper slutar som assisterande tränare

Efter tre år som ledare för J 20-laget och två år som assisterande tränare till A-laget, väljer Jesper Larsson att kliva åt sidan: - Tyvärr funkar det inte för mig nu civilt, säger Jesper.

 

Efter tre framgångsrika år som tränare för J 20-laget, så tog Jesper Larsson klivet upp för att bli assisterande tränare i A-laget i fjol:

-Det var en häftig tid med J 20-laget, och vara med att skapa något nytt och ta fram nya talanger. Det är roligt nu att följa dem och se hur det går för spelarna några år senare.

De tog sig till SM-final ett år och de två andra åren tog det stopp i semifinalen.

Förra året klev han upp till A-laget och huvudtränaren Ari kommer sakna sin parhäst:

-Jag tycker det är tråkigt för vi har haft en rolig tid ihop. Jag förstår honom, för helheten med det civila ska funka också, men fortfarande är det tråkigt.

För Jesper som har elittränarutbildningen, blev det två lärorika år:

-Man har fått se och lära, vilket varit väldigt viktigt.

Att han nu slutar, beror på den civila situationen:

-Jag håller på att söka jobb i Göteborg där jag bor, och det finns inte några arbetsplatser som kan godkänna att man ska vara ledig efter halv två på dagarna under augusti till mars.

Ordföranden Bill Arne Andersson:

-Vi från IFK vill tacka honom för fina insatser som assisterande tränare, och vi hoppa att kunna se honom i klubben i framtiden någon gång,

Kanske kan det bli så:

-Jag skulle gärna träna IFK i framtiden, men just nu passar det inte.

Jesper har också en del rutin från att vara spelare, då han spelade i Elitserien i tio år för IFK Vänersborg och kamratkollegan Kungälv.

Vi önskar honom lycka till och på återseende

Text: Sven Wassén

Foto: Mikael Larsson