Jesper Larsson i planeringsmöte med våra duktiga Junior-tränare

På torsdagskvällen höll IFK:s  föreningsutvecklare och tidigare juniortränare Jesper  Larsson ett planerat möte tillsammans med ansvariga ledare för våra juniorlag med siktet  inställt på den spännande bandysäsong som stundar.

 -Jag ville kolla av lite med lagens ledare hur de känner efter försäsongen och ett sådan här träff är ett utmärkt sätt också att utbyta ideer och lära känna varandra ännu bättre.  Vi pratade lite om gemensamma detaljer att få en röd tråd genom de olika lagen med liknande tränings upplägg och annat som är viktigt för spelarna så de lättare kan ta de sista stegen som krävs för att på sikt bli A-lagspelare.  Jag känner mig väldigt trygg med samtliga våra ledare. Spelarna i de olika lagen är helnöjda med sina tränare  och de har en tydlighet och ett härligt ledarengagemang som jag gillar skarpt, säger Jesper Larsson.

Med på mötet var huvudtränaren för J-19 Tobias Johansson samt assisterande tränare Emil Granström. Måns Sjöling från J-17 som är ny huvudtränare till denna säsong var också med tillsammans med assisterande tränaren Johan Johansen och från P 16 huvudtränaren Markus Johansson.

-Jag och Jonatan Rask blev själv ledare som väldigt unga och jag vill verkligen ge våra unga duktiga ledarlöften chansen. Jag tror det är ett utmärkt sätt  för dem att utvecklas vidare i sitt ledarskap och att dem får testa sig fram lite vad som passar sitt lag bäst och det är viktigt att skapa ett bra klimat mellan oss och tanken och förhoppningen på sikt är ju att vi skall steppa upp ytterligare på junior- och ungdomssida och bli ännu bättre som förening, avslutar Jesper Larsson.

Vi har tidigare presenterat vårat J-19 lag och kommer i början av nästa vecka att göra  detsamma med våra övriga  juniorlag  J-17 samt P-16 och ser fram mot att följa lagen under säsongen som väntar. Nu på söndag spelar J-19 Svenska cupen i Arena Vänersborg mot IFK Motala kl 16:00 varmt välkomna.

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno