Jesper Larsson,ny junioransvarig i IFK

Foto:Privat

Efter sex år i IFK Kungälv som spelare och Frillesås som tränare är det nu klart att Jesper Larsson återvänder till IFK Vänersborg. Han tar över som huvudansvarig för föreningens J20/18 verksamhet.

Jesper Larsson spelade i IFK Vänersborg under åren 2004-2010. Var med och vann SM guld med P19 2005. Spelade sedan ett antal säsonger som back/defensiv mittfältare i IFK:s A-lag. Valde 2010 att flytta till Göteborg och därigenom blev det spel för IFK Kungälv. Detta i positionen som  back och enligt honom själv sina bästa år som spelare. Jag hade en bra utveckling i en ny miljö. Var med om att spela fem kvartsfinaler med laget säsongen 12/13 mot Villa Lidköping (förlust i femte avgörande).

Inför säsongen 12/13 opererade Jesper sina höfter efter att ha haft problem under cirka 6 år. Efter 4 månaders rehab var han tillbaka lagom till seriestarten. Men problemen kom tillbaka under säsongen. Efter kontakter med läkare konstaterades att höfterna blivit sämre och tillslut tog Jesper beslutet att avsluta sin aktiva karriär på elitnivå. Totalt blev det ca 200 matcher för Jesper i elitserien.

Att bli tränare var däremot inte självklart för Jesper. Mer egentligen en tillfällighet. Men efter att ha gjort några matcher med Frillesås 13/14 kom frågan om att bli spelande tränare. På den vägen är det och Jesper har den senaste säsongen  basat för laget i Allsvenskan södra. ”Jag är väldigt tacksam att Frillesås gav mig chansen som tränare trots att jag inte hade någon tränarerfarenhet.”

Till vardags har Jesper två tjänster. Dels inom socialtjänsten i Kungälvs kommun som ungdoms/familjebehandlare och dels som lärare/tränare för bandyprofilen på gymnasiet i Kungälv. Privat bor Jesper i Göteborg med sin sambo Sara och hunden Agaton.

”Jag ser verkligen fram emot uppdraget i IFK. Dels att få verka i föreningen igen efter ett antal år på annat håll. Dels att få vara med och utveckla unga talanger i en bra utvecklingsmiljö (Arena Vänersborg m.m.) Klubben känns väldigt seriös och vill ta ett nytt omtag kring sin junior/ungdomsverksamhet. Att få vara med och utveckla unga spelare och samtidigt få chansen att  utvecklas som ledare i IFK:s organisation känns helt rätt för mig” avslutar Jesper Larsson.

Vilka som blir Jespers ledarkollegor kommer att meddelas inom kort. Måndag 14 mars kommer det vara ett spelarmöte inför uppstarten som beräknas till mitten av april.

IFK Vänersborg önskar Jesper Larsson lycka till med sitt uppdrag och välkommen tillbaka till föreningen igen!