Jesper Larsson

Jesper Larsson blir assisterande förbundskapten

-

IFK:s föreningsutvecklare Sport och Ungdom, Jesper Larsson som också är tränare för IFK:s J20 har fått förfrågan att vara assisterande tränare för Sveriges P19.

– Jag är väldigt stolt över att ha fått frågan av förbundet och jag ser verkligen framemot resan fram till VM i Finland. Det ska också bli intressant att få arbeta tillsammans med en ledare från ett annat lag, jag tror det kan göra att jag fortsätter utvecklas som ledare. Jag tycker också att arbetet med unga människor är oerhört roligt och något jag brinner för, att få möjligheten att arbeta med motiverade spelare på landslagsnivå ser jag mycket framemot, säger Jesper.

Han skall tillsammans med Mattias Renholm leda landslaget.

Det har varit en snabb process.

– I onsdags fick jag ett samtal från Mattias Renholm som är förbundskapten för P19 samt J20 tränare i Vetlanda sedan några år tillbaka. Vi har under mina 3 år som tränare i J20 haft kontakt om motståndare samt om våra Vänersborgskillar som varit med eller på gränsen till landslaget. Mattias och Per-Anders ”Nöne” Gustafsson hade pratat om att de ville ställa frågan till mig och den kom via Mattias eftersom vi haft kontakt tidigare.

– Jag behövde inte mycket tid att fundera. Det jag behövde kolla med IFK som är min arbetsgivare, tyckte det skulle vara ok eftersom jag kommer vara borta på några läger samt VM som spelas i Finland nästa år i Januari.

Jesper har tillsammans Jonathan Rask haft stora framgångar med IFK:s J20. Förra säsongen spelade laget SM-final i den här säsongen gick laget till semifinal. De fick förra säsongen pris som årets ledare av Västergötlands bandyförbund.

– Vi kommer i maj åka iväg med de olika förbundskaptenerna till München där vi ska göra en planering fram till VM i Finland.

Stort lycka till med landslagsuppdraget Jesper, säger IFK Vänersborg.

Text: Bengt Israelsson
Bild: Patrik Karlsson