Jesper Bryngelson ny huvudtränare för herrlaget

IFK Vänersborg har gjort klart med ny huvudtränare. 45-årige Jesper Bryngelson, ursprungligen från Nora, lämnar Lidköpings AIK och har skrivit ett kontrakt på 2+1 år och ersätter därmed Ari Holopainen.

-Det känns fantastiskt kul att få träna IFK Vänersborg. En härlig utmaning. Intrycket jag fått av IFK är att det är en trygg och bra förening som har ett bra varumärke i bandysverige, säger Jesper Bryngelson.

-Laget som redan är klara för nästa säsong har en otrolig potential. Min uppfattning är att det går att driva det ännu längre i prestation. Känns jättespännande, fortsätter Jesper.

-Min tränarfilosofi är att jag brinner för engagemang. Du ska in som spelare med inställningen att jobba hårt. Jag håller högt hur man är som karaktär. Du ska driva dig själv och hela tiden vilja utveckla dig själv och dina medspelare till att bli bättre. Sedan har jag en väl utvecklad spelidé.

Jesper Bryngelson har en gedigen spelarkarriär bakom sig med många framgångsrika år. Bland annat har Jesper en bra bit över 200 matcher i Villa/Lidköping där han är en av föreningens bästa målskyttar. Har dessutom spelat i bland annat Boltic, Örebro och IFK Motala.

Efter avslutad spelarkarriär så påbörjades elittränarutbildningen. När den var klar blev Jesper Bryngelson, huvudtränare för Lidköpings AIK där han nu varit i tre säsonger och varit mycket framgångsrik med det unga talangfulla Lidköpingslaget. Elitseriekval för två säsonger sedan, och inför allsvenskans sista omgång som spelas på lördagen har Lidköpings AIK slagläge på nytt elitseriekval. Detta trots att flera av lagets namnkunniga spelare lämnade inför säsongen.

-Jag har haft tre jättebra år i Laik. Har trivts fantastiskt bra och är det så att vi når kval vilket vi verkligen hoppas- och siktar på, så är jag tydlig med att jag fullt ut har fokus på Laik, men att det är IFK Vänersborg som gäller efter det.

Jesper Bryngelson räknas definitivt som ett av de mest spännande tränarnamnen i svensk bandy.

Det känns därför mycket bra att få hälsa Jesper varmt välkommen till IFK Vänersborg!

Text: Niklas Thonander