J19 möter Sandviken borta i åttondelsfinal

Avgörs i enkelmöte.

  1. På torsdag kväll spelar IFK:s J19 borta mot Sandviken utomhus på gamla anrika Jernvallen. Efter seger i fortsättningsserien så blir det nu match mot SAIK som kom sist i Superelit. I åttondelsfinalen är det bra en match som gäller.

– Vi vet vad som gäller det är en match i nittiominuter som vi skall fokusera på, säger Tobias ”Tobbe” Johansson som är tränare för laget. Han har tidigare tränat IFK:s 16-årslag och varit delaktig i Blåsut. Tobbe läser till idrottslärare i Göteborg och är redan ganska rutinerad som ledare.

IFK har inte mött SAIK under säsongen och det är ett lag som har blandat och gett som bara tog en poäng i Superelit.

– Vi har en uppåtgående trend med fem raka vinster, berättar Tobbe. Vi har haft problem med anfallsspelet och målskyttet men nu är det mycket bättre.

IFK hade en dålig hörnstatistik och en ännu värre statisk på straffar .

– Vi hade inte 50% utdelning på straffarna men vi har blivit mycket vassare nu. Det har vi tränat hårt på och även när det gäller hörnor har det vänt till betydligt positivare siffror och det ser bra ut, förklarar han.

– Vi har också jobbat på det defensiva spelat det måste vi ha mot tuffare motstånd. Det är första gången som vi har alla tjugoen spelare tillgängliga. Ett lyxproblem och tufft att ta ut laget, fortsätter Tobias.

Hugo Andersson och Lukas Forsström har redan känt på hur det är att spela i Elitserien en erfarenhet som kan vara mycket värd i en ren utslagsmatch. Tobias Johansson lyfter även gärna fram målvakten Viktor Johansson och liberon Lucas Brorsson.

Matchen startar 18.00 på torsdag 27 februari. Vinner IFK matchen blir det kvartsfinal mot Villa/Lidköping med start hemma på söndag 13.45 och retur borta på onsdag 4 mars.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Martin Frändberg