Isaksson tror på IFK inför kvartsfinalen

Till denna säsongen signerade 20-åringen Isaksson ett kontrakt med IFK, och nu är det kvartsfinal som väntar: - Med våran vilja och energi kan vi komma långt.

 

När Edvin Isaksson gått klart bandygymnasiet i Sandviken, fanns det två val. Stanna eller flytta:

-Först var jag inne på att stanna, men sedan valde jag att flytta.

Det han fastnade för var IFK Vänersborg och fick jobb som glasmästare i Mellerud. Denna veckan är han ledig:

-Jag är ledig denna veckan för jag är mellan två jobb. Nu ska jag börja som snickare i Vänersborg, och det är det jag vill jobba med. Så slipper jag pendla också.

Som flera andra i laget spelar han gärna golf på ledig tid:

-Jag har börjat med det ja, och efter en trög start, går det bättre och bättre, säger han och skrattar.

Första säsongen i den blåvita dressen har gått bra. IFK kommer troligen sluta sexa och det är fem placeringar bättre än i fjol. Edvins egenskaper som för IFK framåt är speciellt hans starka skridskoåkning, där han ofta försöker med genombrott. Vad skulle du kunna bli bättre på:

-Allt egentligen men skottet skulle jag vilja få till.

Hur känns det inför kvartsfinalen:

-Vi går in i den med ett härligt go. Vändningen mot Bollnäs i förra matchen gjorde att man kände att allt är möjligt. Det vore kul att kunna slå någon i kvarten, och jag tror med våran vilja och energi, så kommer vi långt.

Text: Sven Wassén
Foto: Mikael Larsson