Intressanta och lärorika teoripass för P19/U & P17 laget

Som ett led i den ungdomssatsning som IFK Vänersborg arbetar med har klubben nu tagit hjälp av Johan Johansen som kommer in med sina kunskaper om mental träning samt att stärka och bygga grupper i P19 och P17 laget. Detta är något som dessa lag nu genomfört under tre tillfällen och kommer fortsätta med lika många till under avslutande delen av säsongen.

Detta är något som varit mycket uppskattat av ledare och spelare i trupperna och något som gett direkt effekt känner Daniel Johansson och Oscar Kristensson som är ansvariga tränare för föreningens P19 och division 1 lag.

– Tack vare dessa teoripass tillsammans med Johan så ger föreningen spelarna viktiga och användbara verktyg att använda sig av både på och utanför isen. Det är något som vi ledare ser som en otroligt viktig del i varje spelares utveckling menar Oscar.

– Daniel kan bara instämma i det och tycker också att det fungerar mycket bra. Det har redan blivit en skillnad från första mötet till hur det ser ut idag. Spelarna får en större förståelse om varför de spelar bandy och hur de ska kunna nå dit de vill avslutar Daniel.

Detta är något som föreningen tror kan stärka vår redan starka juniorverksamhet ytterligare och något som kan göra att våra tränare kan fokusera mer på bandyn vilket ger de bättre förutsättningar. Vi ser en långsiktighet i allt vi gör och att kunna erbjuda dessa juniorlag denna möjlighet är ett steg i rätt riktning mot att klubben återigen ska etablera sig bland de absolut främsta juniorlagen i Sverige.