Intervju med IFK-profilen Danne Hjelm


Vi ringde upp Dan ”Danne” Hjelm, en gång i tiden stor bandyprofil i IFK Vänersborg på 90-talet med fem säsonger och blev Årets spelare i klubben 1992-93. Danne har även representerat Villa under två säsonger, och har naturligtvis många minnen från dessa heta vänerderbyn, och få kan väl sammanfatta dessa möten bättre än rättvikssonen.

-Det är det största derbyt och en av de absolut häftigaste matcherna som spelas i bandyns elitserie under året. En enorm rivalitet och mycket känslor inblandat bland såväl spelare som publik. Jag älskade att spela dessa matcher. Alltid väldigt mycket publik och det pratades mycket om dessa matcher tidigt, säger Danne.

Hur skulle du med dina drygt 20 säsonger i bandyns finrum vilja beskriva din tid i IFK Vänersborg?

-Det var mina fem roligaste säsonger jag någonsin spelat. Vi hade en härlig sammanhållning i klubben, bland spelarna och övriga ledare. Sedan gick det som allra bäst för mig med landslagsspel under min tid i Edsbyn, men tiden i Vänersborg var fantastiskt kul.

Hur mycket följer du IFK idag?

-Jag är ofta i Vänersborg eftersom mina båda söner spelar i laget. Båda trivs fantastiskt bra i föreningen och känner att de hamnat helt rätt i bandylivet. Klubben sköts mycket proffessionellt med jätteduktiga och kunniga ledare på ungdomssidan.

-Jag försöker se A-laget spela så mycket som möjligt på plats. Senast var i 3-3 matchen mot Bollnäs och jag kommer även se fredagens derby på plats i Arena Vänersborg, avslutar Danne Hjelm.

Förhoppningsvis får vi då den stora revanschen från 4-7 förlusten från bortamötet. Mer om fredagsderbyt här.

Text: Niklas Thonander