Intensiv träningshelg för J20

Felix Callander, en av de nya juniorspelarna i J20 denna säsongen  Foto:Patrik Karlsson

IFK Vänersborgs J-20 lag har tränat hårt en längre tid med fullt fokus på den nya säsongen som stundar. Inget undantag i helgen då laget genomförde ett träningsläger i Arena Vänersborg med flera ispass, fyspass samt teorigenomgång. -Killarna har höjt träningsdosen betänkligt mot tidigare. De har kört fyra pass i veckan gemensamt och ett par individuella träningar. Testresultaten visar tydligt att de har tagit åt sig av den tuffa träningen och blivit såväl starkare i kroppen och fått bättre kondition, säger J-20 tränaren Jesper Larsson.

 -Vi har en mycked god närvaro på våra träningar och verkligen träningsvilliga killar så det känns riktigt bra, fortsätter Jesper. Spelarna är också mycket nöjda med hur försäsongsträningen sett ut. En av lagets nya spelare till det här året Daniel Johansson är fylld av tillförsikt. -Jag tycker det ser väldigt bra ut. Bra kvalitet på träningarna, bra stämning i truppen. Jag tror det kan räcka långt för oss i vinter, säger en optimistisk Daniel. Även Felix Callander är nöjd med sin första tid i klubben som spelare. Det är tre veckor nu som Felix varit här sedan flytten till Vänersborg och tillsammans med Viktor Hjelm var han med vid samtliga J20:s ispass i helgen. Annars tränar de båda hårt med A-truppen.-Det är viktigt att få vara mycket på is och ta vara på träningstillfällena. Vi har nu genomfört sex ispass på kort tid, så det känns jättebra att få träna även med J 20-laget. Felix som senast representerade Sandvikens AIK är väl bekant med IFK sedan tidigare då han varit en av föreningens duktiga ledare i samband med vår populära bandycamp under flera år. Även i årets just avslutade bandyskola var Felix med som ledare, liksom Viktor Hjelm. Tränare Jesper Larsson ser nu fram mot säsongen och framhåller IFK Vänersborgs tydliga ungdomssatsning.

-Det märks tydligt att föreningen satsar på oss och vi känner verkligen ett helhjärtat stöd. Sedan känner jag A-tränarna Ari Holopainen och Peter ”lingon” Andersson väl sedan tidigare och  har ett mycket bra samarbete med dem, vilket är viktigt.

-Vi har som målsättning att ta oss till slutspel och killarna brinner verkligen för att uppnå det målet, avslutar Jesper Larsson.

IFK Vänersborg önskar sina juniorlag ett stort lycka till inför den spännande säsongen som stundar.

 

text: Niklas Thonander