Inför IFK – Baikal Energy

Efter den komfortabla segern i träningspremiären mot Gripen/Trollhättan väntar nu det ryska storlaget Baikal i Arena Vänersborg på torsdagskvällen för IFK Vänersborg. Baikal som legat på träningsläger i Vänersborg i en dryg vecka och som spelat två träningsmatcher i helgen där de storvann mot Gripen/Trollhättan och Frillesås.

-Det kommer att bli en oerhört intressant och rolig match för oss att spela. Vi vet att det kommer gå väldigt fort med deras vassa skridskoåkning. En nyttig match för oss att spela där vi bland annat får träna på vårt defensiva spel, säger IFK:s huvudtränare Ari Holopainen.

-Vi kommer fortsätta att lufta alla våra spelare och låta dem spela på lite ovana positioner precis som vi gjorde i matchen mot Gripen, där vi framförallt var väldigt bra första knappa halvtimmen i andra halvlek. Något som vi tränat vidare på i veckan, fortsätter Ari.

Juho Liukkonen kommer inte spela matchen, en försiktighetsåtgärd efter en lättare smäll mot knät i matchen mot Gripen. Likaså kommer Mikko Lukkarila att stå över matchen mot ryssarna då han haft ont i ryggen ett par dagar. Frågetecken också för Joakim Johansson.

I Baikal som är ett fantastiskt sevärt lag får Vänersborgs publiken bland annat stifta bekantskap med storstjärnor som Evgeny Ivanushkin och Alexander Egorychev. Det blir också möjlighet att åter se Nikita Ivanov i Arena Vänersborg. Tränar laget gör som bekant Andreij Pasjkin.

I samband med matchen så kommer kiosk och souvenirshop att vara öppna, och där det återigen finns tillfälle att köpa säsongskort. Matchen startar 19.00. Välkomna!

text: Niklas Thonander