Ingrid Löwhagen från Mölndal Bandy är klar för IFK Vänersborg

Tre nya lovande spelare är klara för damlaget som kommer ifrån Mölndal Bandy. Idag presenterar vi den första av dom tre, försvararen Ingrid Löwhagen.

Ingrid är 15 år gammal och började spela i Mölndals Bandy redan när hon var 4 år, då i skridskoskolan. Ingrid går idag i nionde klass på Nordlyckeskolan i Torslanda på Hisingen.

Hur känns det att börja spela bandy i IFK Vänersborg?

Det känns väldigt bra. I vintras så hörde IFK av sig och frågade om vi kunde börja spela för IFK till hösten, vilket är nu då. Det kändes väldigt spännande och kul att bli uppvaktad av IFK så det är något jag ser fram emot.  

Kan du berätta om din bandykarriär hittills?

Jag började i skridskoskolan när jag var ungefär 4 år gammal som arrangerades av Mölndal Bandy. Sen efter skridskoskolan har jag spelat i ett antal olika pojklag i Mölndal Bandy. För två säsonger sedan har jag även spelat i Höjdens F16. Förra säsongen började jag träna med seniorerna i Mölndals damlag. Jag gjorde min elitseriedebut i februari i år, det var otroligt nervöst och svinkul samtidigt. Det var en häftig upplevelse att få prova på spel i elitserien.

Vilken position spelar du på och vad har du för styrkor?

Jag spelar helst som back. Mina styrkor förutom att försvara är att jag har ett bra skytte så jag är gärna med uppe på hörnor också.

Vad kommer du bidra med till F17 och damlaget?

Jag tror att jag kommer att bidra till att stärka upp defensiven i laget, det är där jag känner mig mest bekväm på planen. Sen kommer jag säkerligen bidra till en del utvisningsminuter också… Det är väl ett utvecklingsområde jag har, det finns helt klart potential till att minska antalet utvisningsminuter.

Hur tycker du det har varit att träna och spela i IFK än så länge?

Jag tycker det har varit väldigt roligt. Det är ett härligt gäng alla är väldigt trevliga och har varit väldigt välkomnande. Och ute på isen känns det också bra, jag hittar mer och mer min roll ute på isen. Sen har jag varit skadad en del så jag har hittills bara varit med på en match men jag tycker redan vi hittar varandra ganska bra på isen. Det tar ju alltid lite tid att komma in i ett nytt lag, men det kommer mer och mer.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

Jag har som förhoppning att det ska gå jättebra i F17, målet är helt klart att ta SM-guld. Sen hoppas jag att hela laget kommer utvecklas och att vi ska bli starkare både defensivt och offensivt. Jag är ju ny i laget men hoppas snart hitta min roll och kunna bidra så gott jag kan utifrån det. Men jag ser fram emot säsongen och tror den kommer bli lovande och utvecklande!  

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt