Ingen supermatch av IFK

IFK nådde inte ända fram i derbyt mot Villa. Foto: Patrik Karlsson (arkiv)

 

Tyvärr så gjorde inte IFK Vänersborg någon riktig supermatch när man mötte Villa Lidköping i det heta Superderbyt. Villa låg hela tiden steget före IFK, och var också aningen bättre och det räckte för att vinna matchen med 7-4.

-Det känns lite tomt så här efteråt, och det är klart vi är besvikna att vi inte kunde bjuda till lite mer. Tyvärr så ger vi Villa ett försprång och det blir tungt när vi får jaga så mycket, sa Carl Malm, IFK:s assisterande tränare.

Ja, Villa kunde ganska så enkelt gå fram till en 5-2 ledning i paus och det var i den första halvleken som man grundlade segern. Tre av målen var på genombrott där Villa-spelarna väldigt enkelt kom igenom IFK:s försvarsmur. Därtill gjorde man ytterligare två mål på hörna så Villa hade bra utdelning på sina chanser i första halvlek.

-Vi kom inte alls upp i nivå i första halvleken och vi släppte några billiga mål. När vi sedan närmade oss genom 4-2 målet då satte de en hörna till precis innan paus och det blev väldigt tungt psykologiskt för oss, menade Malm.

IFK:s mål innan paus gjordes av Johan Koch när han slog in en retur efter Sergel Lomanov skott, och det var 1-1 efter en kvart Sedan reducerade Jocke Hedqvist på straff fram till 4-2 och då hade IFK lite häng igen, men som tidigare nämnts gjorde Villa 5-2 på övertid genom David Karlsson, och det var det enda målet han gjorde denna afton.

IFK kom dock ut som ett nytt lag efter paus och redan efter 39 sekunder gjorde Hedqvist 5-3, fint framspelad av Nikita Ivanov. Fyra minuter senare gjorde Jocke också 5-4 när han drämde till direkt på ett frislag och det var nog bara Hedqvist själv som uppfattade att det blev mål. Det gick så snabbt att varken spelare eller publik var med på noterna.

-Vi kom upp i defensiven och lyckades sätta press på Villa, och vår andra halvlek är bra. Vi har häng på dem och jag tycker verkligen vi går för det.

Vänersborg fortsatte att driva spelat efter paus och de flesta av de 5400 personerna i Sparbanken Lidköping Arena väntade nog på en kvittering i matchen. Vänersborg skapade också en del chanser och framförallt en mängd hörnor, men tyvärr så lyckas man inte få till något ytterligare mål.

-Vi skapar lägen och hörnor men får inte in bollen. Framförallt våra hörnor måste vi ta itu med, både framåt och bakåt. Vi har inte gjort ett hörnmål på de tre senaste matcherna, men släppt in två i varje match, och det är väldigt avgörande när matcherna är så jämna, förklarade Carl Malm

Under slutdelen av matchen drog IFK på sig några utvisningar, och det gjorde att offensiven mattades av. Villa kom då också tillbaka, och på de tre sista minuterna gjorde man ytterligare två mål fram till 7-4.

David Borvall i målet bra som vanligt hos IFK, och han knep bland annat en straff från David Karlsson. Även Jocke Hedqvist var rejält på hugget med tre mål, och ett i övrigt uppoffrande spel.

Närmast väntar nu Kalix på bortais på måndag, och sedan är det uppehåll i knappt två veckor innan Villa kommer på besök till Arenan för ett nytt Superderby, och chans för revansch för IFK.

-Synd att vi inte kunde bjuda upp riktigt idag, men Villa är också ett bra lag. Vi får ta med oss bilderna från den andra halvleken då jag tycker vi är riktigt bra, sa Carl Malm.

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

Matchrapport

TTELA

Bandyplay – se höjdpunkterna från matchen

Radio Skaraborg – intervju med Axel Ekholm 

Alla mål från Bandyplay: