Inför World Cup

World Cup arrangeras för elfte året i följd i Sandviken 10-13 oktober. 

Nytt för i år är  att turneringen som räknas som världens mest prestigefyllda bandyturnering  för klubblag utökas  från 16 till 20 lag och att fyra matcher  spelas redan  på onsdagen. Först ut är arrangerande SAIK som ställs mot ryska SKA Neftyanik, i  en förmodad toppmatch.  IFK Vänersborg lottades i grupp C tillsammans med Västerås SK, finska Veitterä, samt ryska stjärnlaget Jenisej, där vi åter får stifta bekantskap med  de tidigare IFK spelarna  Misja Pasjkin som i år är ny huvudtränare, samt Sergej Lomanov. En på pappret högintressant, men samtidigt stentuff utmaning för Ari Holopainen och hans blåvita manskap.

-En mycket spännande och intressant lottning. Extra kul att vi får möta såväl svenskt, finskt samt ryskt motstånd i gruppen. Känns helt klart inspirerande och vi ser absolut möjligheter att komma vidare från gruppspelet, även om det självklart blir en utmaning för oss. Då matcherna bara är 60 minuter långa blir de lite speciella och det gäller för oss att sätta defensiven, säger  Ari Holopainen. 

-Härnäst väntar flera viktiga träningar innan vi möter Åby/Tjureda  i träningsmatch nästa fredag i Arena Vänersborg. Skall bli kul då inte har någon erfarenhet av dem tidigare. Efter det väntar Villa/Lidköping i en första riktig värdemätare innan Svenska Cupen i Lidköping drar igång. Efter det har vi även Vetlanda i en träningsmatch innan  vi tar oss an World Cup  så det kommer bli en spännande tid, avslutar Ari Holopainen.

IFK möter Västerås SK i sin första gruppspelsmatch på torsdagen med start 13.00. Nästa match i årets World Cup är mot finska Veitterä på fredagen klockan 23.00 och så avslutar IFK Vänersborg mot Jenisej på lördagen  12.30.  Skulle sedan IFK gå vidare från gruppspel väntar kvartsfinal senare under lördagskvällen. 

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno